Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Lahonneiden lautojen alapäät on helppo peittää, jos löydät peltiä, jota ei tarvitse leikata ennen asentamista.

Lahonneiden lautojen alapäät on helppo peittää, jos löydät peltiä, jota ei tarvitse leikata ennen asentamista.

Tee näin

Seinän alareuna kärsii herkästi kosteudesta. Kova sade piiskaa laudanpäihin vettä ja multaa, ja sokkelin vieressä kasvavat ruohot sitovat kosteutta. Ajan kuluessa lautojen alapäät lahoavat, vaikka muussa seinässä ei ole mitään vikaa.

Siksi koko seinän uusiminen olisi turhan iso ja kallis urakka. Se olisi myös päätöntä, sillä vähempikin riittää.

Etsi rautakaupasta sopivaa alumiini- peltiä tai tilaa pellit metallipajalta ja asenna ne lahonneiden laudanpäiden peitoksi. Mikään ei voisi olla helpompaa!

LUE LISÄÄ: Ulkovuorilaudat - Katso, millaisia lautoja kannattaa käyttää!

LUE LISÄÄ: Ulkoverhouslaudat - katso vaihtoehdot täältä!

Alumiinipeltiä moneen tarkoitukseen

Rautakaupoissa ja erikoisliikkeissä on paljon erikokoisia ja erivärisiä alumiinipeltejä ja -listoja. Niitä voi käyttää muuhunkin kuin ikkunalautoina ja räystäspelteinä. Oikeastaan vain mielikuvitus rajoittaa peltien käyttämistä, sillä maalattu alumiini kestää pitkään eikä sitä tarvitse huoltaa käytännössä ollenkaan. Siksi pellit sopivat esimerkiksi seinän alareunan ”helmalaudoiksi”.

Ellei kaupoissa ole juuri oikean muotoisia peltejä, voit taitella ne itse isommista levyistä tai tilata sopivat pellit mittojen mukaan paikalliselta metallipajalta tai verkkokaupasta.

Monet alumiinipellit ovat valmiiksi maalattuja, joten voit löytää talon väristä peltiä ja välttyä maalaamiselta kokonaan.