Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa julkisivu – ”uhrilaudoilla”

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tuuli ja sade koettelevat talon ulkoverhoilua, erityisesti lautojen alareunoja. Näytämme, miten voit korjata julkisivuverhoilun sahaamalla vaurioituneet laudat pois ja asentamalla niin sanotut ”uhrilaudat” niiden tilalle. Säästät sekä aikaa että rahaa – ja lopputulos näyttää hienolta. Katso, miten korjaus tehdään.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
5 €/m
Kulunut puujulkisivu

Johdanto

Valmista tuli, kaikki osat ovat paikoillaan. Työ sujui nopeasti, ja säästimme paljon voimia, kun koko verhoilua ei tarvinnut uusia. Muista toki vielä maalata!

Ohjeet

Poista lahot laudat

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Arvioi, kuinka monta julkisivu-lautaa on korjattava. Katkaise laudat muutama senttimetri vauriokohdan yläpuolelta. Jos laho jatkuu joissakin laudoissa hyvin pitkälle ylös, kannattaa vaihtaa koko laho lauta kerralla.

2

Pyörösahan ohjainkiskosta on paljon apua, kun lyhennät lautoja. Voit kiinnittää seinään myös laudan ja sahata sitä pitkin. Ole tarkkana, sillä seinässä saattaa olla lautojen läpi meneviä nauloja tai ruuveja.

Pyörösahalla ei pääse kulmiin. Käsisahalla työ sujuu hyvin.

3

Kampea irtolaudat irti. Muista tarkistaa, että alasidepuut, joihin laudat on kiinnitetty alhaalla, eivät ole kärsineet kosteudesta. Jos ovat, ne on vaihdettava. Tämän jälkeen voit asentaa uudet verhoilulaudat.

Verhoilu ja uhrilauta

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Alimmaksi asennetaan metallinen julkisivuprof ili. Nyt on jo tiedettävä, kuinka leveä uhrilauta tarvitaan, jotta profiili saadaan oikealle etäisyydelle lautojen saha-tuista päistä. Kun profiilit kohtaavat 45°:n kulmassa, lopputulos näyttää siisteimmältä.

2

Kaksi uhrilautakerrosta asennetaan vaakasuoraan. Lautojen pitkät sivureunat sahataan 15°:n kaltevuuteen, jotta vesi pääsee valumaan alas. Laudat asennetaan ruostumattomilla ruuveilla, joiden pituus on vähintään 55 mm. Muista pohjustaa ja maalata laudat.

Verhoilu on kaksikerroksinen, joten myös uhrilaudat asennetaan kahteen kerrokseen.

3

Voi olla tarpeellista iskeä naulat verhoilulautojen alaosiin. Taivuta naulat, jotta ne tarttuvat sisempään uhrilautakerrokseen. Voit myös esiporata ja käyttää paksuja ruuveja, jolloin laudat on helpompi vaihtaa.

Vie aikaa

Varaa aikaa noin tunti / juoksumetri. Tämä sisältää verhoilulautojen asennuksen.

Hinta

Laudat maksavat noin 2 €/m, verhoilulaudat noin 5 €/m. Lisäksi tulevat maalikulut.

Vaikeusaste

Sisäkulmien sahaaminen saattaa tuntua hankalalta, mutta oikeilla työkaluilla työstä selviää hyvin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin