Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uusi julkisivu tavallisista laudoista

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tavallisista laudoista rakennettu limittäinen poikkilaudoitus on kaunis ja käytännöllinen tapa tehdä puinen julkisivu. Tällä tavoin verhoilu syntyy paljon edullisemmin kuin valmista vinovuorilautaa käyttämällä.

LUE LISÄÄ: Limilaudoitus ulkoverhouslaudoista

Puuseppä näyttää, miten poikkilaudoitus syntyy helposti noudattamalla muutamia yksinkertaisia mittaus- ja asennussääntöjä. Verhoilulaudat asennetaan viistoon, jotta sadevesi pääsee valumaan alas. Siksi ensimmäisen laudan alle kiinnitetään lista tai kiila, joka on saman paksuinen kuin itse laudat.

Kiilat kiinnitetään tavallisilla ruostumattomilla 50 mm:n uritetuilla nauloilla tai 80 mm:n sileillä nauloilla. Kiilojen pitää olla pystylistojen alareunan tasalla. Ensimmäinen lauta kiinnitetään keskeltä yhdellä ruuvilla. Ruuvien pituus on kolme kertaa verhoilulautojen paksuus, tässä tapauksessa siis vähintään 75 mm.

Tarkista ennen seuraavan ruuvin kiinnittämistä, että lauta on vatupassissa. Huomaa, että ruuvi kiinnitetään keskelle lautaa tukikiilan yläpuolelle – ei sen läpi.Sitten otetaan mitta seuraavaa lautaa varten. Se tehdään mittapalalla, joka on 65 mm korkea. Merkkiviiva tehdään sen yläreunan kohdalle.

95 mm:n lautojen tulee nimittäin asettua vähintään neljäsosaltaan ja korkeintaan kolmasosaltaan päällekkäin. Aseta lauta täsmälleen merkin kohdalle ja ruuvaa kiinni ensin keskeltä ja sitten sivuilta. Jatka lautojen kiinnittämistä samaan tapaan. Huomaa, ettei ruuvi saa mennä alapuolisen laudan läpi.

On tärkeää, että yksittäisellä laudalla on tilaa elää ilman, että se vaikuttaa ylä- tai alapuolisiin lautoihin.95 mm:n verhoilulaudat ovat nyt 30 mm päällekkäin. Tämä on yksi nopeimmista tavoista verhoilla pääty tai julkisivu, ja ruuvejakin kuluu paljon vähemmän verrattuuna moniin muihin tapoihim.

LUE LISÄÄ: Tee tyylikäs julkisivu ulkoverhouspaneeleista

Tässä esimerkissä käytettiin tavallista kuusilautaa, mutta julkisivuun kannattaa tietenkin käyttää käsiteltyä puuta tai jotakin kovapuulajia, joka ei vaadi tiheää huoltamista. Julkisivun verhoilua ei jatketa aivan kolmion reunaan saakka, koska sinne jätetään tilaa tippalistalle, jota pitkin sadevesi pääsee valumaan alas.

Tässä puuseppä jättää ylimmän laudan ja päätykolmion väliin 60 mm tilaa. Päätykolmion ja seinän väliin riittää 50 mm.Tippalista tuetaan kiilan muotoisella listalla ja asetetaan paikalleen niin, että se on joka kohdasta yhtä paljon ulkoneva. Sitten se ruuvataan paikalleen.

Vesilaudan on oltava 10-15 astetta viistossa. Tällainen vinovuorilaudoitus valmistuu nopeasti, mutta se on silti tiivis ja kestävä. Muista, että painekyllästettyyn puuhun on aina käytettävä ruostumattomia nauloja. Muutoin ruuvit ruostuvat kyllästysaineiden vaikutuksesta.

LUE LISÄÄ: Ulkovuorilaudat - Katso, millaisia lautoja kannattaa käyttää!

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Uusi julkisivu tavallisista laudoista
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin