Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rimalaudoitus

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pohjoismaisten puutalojen julkisivu verhoillaan usein rimalaudoituksella. Tässä runkoon kiinnitetään 25 cm leveitä lautoja niin, että yksi ruuvi tulee toiseen sivuun. Ruuvin voi sijoittaa myös laudan keskelle, mutta silloinkin kuhunkin lautaan tulee vain yksi ruuvi.

Lautojen väliin jätetään noin 2 cm:n rako. Työ sujuu helpommin ja nopeammin, jos käsillä on 2 cm:n levyinen apupala, jolla etäisyys mitataan.

Vaikka käyttäisitkin apupalaa, kannattaa tarkistaa silloin tällöin, että laudat ovat vaaterissa. Kun laudat ovat paikallaan, kiinnitetään listat. Ne kiinnitetään kahden laudan väliin, jolloin rako jää niiden alle piiloon.Tässä käytetään 6 cm:n levyistä listaa, joka tulee kummaltakin puolelta 2 cm laudan päälle, mikä on vähimmäismitta.

LUE LISÄÄ: Ulkoverhouslaudat - katso vaihtoehdot täältä!

Lista tukee samalla laudat runkoon, ja siksi se ruuvataan niiden keskelle. Ruuveja ei siis kiinnitetä lautojen läpi. Tässä tarvitaan ruuveja, joiden pituus on noin kaksi kertaa lautojen paksuus.Listojen kiinnitysruuvien on ulotuttava yhtä syvälle runkoon kuin lautojenkin ruuvit. Siksi niiden pitää olla lautojen paksuuden verran pidempiä.

Muista käyttää ruostumattomia ruuveja, jos puu on kyllästettyä kuten tässä, ja muista myös tarkistaa kaiken aikaa, että listat ovat suorassa. Tällainen lautavuoraus on siisti ja nopeatekoinen, ja hyvä suoja tuulta ja tuiskua vastaan.

LUE LISÄÄ: Ulkovuorilaudat - Katso, millaisia lautoja kannattaa käyttää!

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin