Rappaa talo ohutrappauksella

MUUTOS: Ohuella laastikerroksella on iso vaikutus parhaat päivänsä nähneeseen tiiliseinään.

VALMISTELE HUOLELLA
Rappaa talo ohutrappauksella POISTA NAULAT JA RUUVIT Tiiliseinästä pitää poistaa kaikki naulat ja ruuvit. Useimmat naulat ja ruuvit katkevat pihdeillä. Pahimmat tapaukset voi poistaa kulmahiomakoneella.
Rappaa talo ohutrappauksellaPUHDISTA SEINÄ Seinä pitää hioa, jos tiiliin on kasvanut levää, sammalta tai jäkälää. Lastaan kiinnitetty karkea hiomapaperi poistaa kätevästi kaikki kasvustot.
Rappaa talo ohutrappauksellaKORJAA RIKKINÄISET SAUMAT Jos tiilten välissä on irtolaastia, joudut paikkaamaan saumat ennen rappaamista. Raaputa irtolaasti pois ja levitä saumoihin uutta laastia.
Rappaa talo ohutrappauksellaSUOJAA IKKUNAT JA OVET Laasti sisältää syövyttävää kalkkia, joten ikkunat ja ovet pitää suojata muovilla ennen töiden aloittamista.
Rappaa talo ohutrappauksellaKASTELE SEINÄ Rappauslaasti ei tartu kuivaan pintaan, joten seinä pitää aluksi kastella. Seinää ei saa kastella läpimäräksi vaan pelkästään kosteaksi.

VINKKI SEKOITA LAASTI

Näin sekoitat laastin

Kokonaisen talon ohutrappaamiseen tarvitaan paljon kalkkilaastia.

Kalkkilaastia pitää sekoittaa 20–30 minuuttia, ennen kuin se on valmista käytettäväksi. Työhön kannattaa käyttää taso- tai pakkosekoitinta.

Koneen voi jättää pyörimään itsekseen sen jälkeen, kun laasti ja vesi on kaadettu sisään.

PÄÄLLYSTÄ TALO OHUTRAPPAUKSELLA
Rappaa talo ohutrappauksella LEVITÄ LAASTI SEINÄLLE Laasti levitetään seinälle teräslastalla ohuena kerroksena. Lastaa lastalle reilusti laastia ja aloita rappaaminen seinän alaosasta.
Rappaa talo ohutrappauksellaTASOITA LAASTI Laastikerroksen pitää olla puolikuiva ennen tasoittamista. Tasoita laajalla kiertoliikkellä ja käytä hierrintä. Pidä hierrin koko ajan kosteana.
Rappaa talo ohutrappauksellaLEVITÄ LAASTI IKKUNOIDEN PÄÄLLE Voit joutua käyttämään pienempää lastaa ikkunoiden ja katon välissä sekä muissa ahtaissa paikoissa.
Rappaa talo ohutrappauksellaIKKUNAN REUNOJEN RAPPAAMINEN Ikkunoiden ja ovien reunoilla pitää käyttää kahta työkalua. Levitä laasti karmin yläpuolelle muurauskauhalla ja pidä samalla teräslastaa reunaa vasten.
Rappaa talo ohutrappauksellaTASOITA LAASTI KAUHALLA TASOITA LAASTI KAUHALLA

VINKKI KALKKIVESI

Kalkkilaasti kannattaa käsitellä lopuksi kalkkivedellä.

Kalkkivesi muodostaa kiven pintaan näkymättömän kalvon, joka suojaa tiiliä, laastia sekä tässä tapauksessa uutta ohutrappausta.

Kalkkiveden voi levittää seinälle ruiskulla tai sopivalla harjalla.

KOLME TAPAA: HIERRIN, TIILI JA JUUTTISÄKKI
Filtset mur HIERTIMELLÄ:Laasti tasoitetaan hiertimellä tekemällä kiertoliikettä.
Vandskuret murTIILI: Laasti tasoitetaan märällä tiilellä ja kiertoliikkeellä.
Sækkeskuret mur JUUTTISÄKKI: Laasti tasoitetaan hiertämällä pinta juuttisäkistä leikatulla kankaalla.