Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Julkisivu vinovuorilaudasta

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Nyt puuseppä näyttää, miten valmiista vinovuorilaudasta syntyy vähällä vaivalla julkisivuverhoilu. Mitat on jo otettu, joten laudat voidaan sahata.

Vinovuorilauta on höylätty vinoon, ja leveällä sivulla on kolo, jonka kohdalla laudat asettuvat limittäin. Tässä käytetään 25 x 125 mm:n lehtikuusilautaa. Huomaa, että 125 mm on peittoleveys silloin, kun laudat on asennettu paikalleen. 25 mm on laudan paksuin kohta.

Aloita merkitsemällä ylimmän laudan sijainti. Merkitse sitten seuraavat vastaavalla tavalla. Vielä on syytä varmistaa vatupassilla, että alimmainen lauta on varmasti suorassa. Seinän korkeudesta riippuen saatat joutua kaventamaan alimmaista lautaa, jotta ylimmäiseksi saadaan kokonainen lauta. Kiinnitä ensimmäinen lauta ruuvilla, ja tietenkin niin, että kapea puoli on ylöspäin.

Varmista vielä vatupassilla ennen seuraavan ruuvin ruuvaamista, että lauta on suorassa. Pieninkin vinous kostautuu ikävästi, kun ollaan ylimmän laudan kohdalla. Merkitse seuraavaan lautaan ruuvien paikat. Ruuvien ei pidä mennä ohuen reunan läpi, joten tässä merkitään ruuvin paikka ainakin 3 cm:n päähän reunasta. Ja sama mitta laudan päästä.

Nyt toinen lauta on valmis ruuvattavaksi ensimmäisen yläpuolelle. Nyt näet, että ruuvi ei mene ohuen pään läpi eikä kiinnity myöskään alla olevaan lautaan. Näin se puristaa alemman laudan paikalleen, mutta puulla on silti tilaa elää.

Kun ensimmäinen lauta on paikallaan, on verhoileminen vinolaudoilla helppoa ja nopeaa. Ei muuta kuin ruuvi lautaan ja kiinni takana olevaan pystypalkkiin. Ruuvien pituuden pitää olla kaksi kertaa laudan paksuus, tässä tapauksessa siis 50 mm.

Kun lautoja on ruuvattu ylös saakka, laudoituksen ja katon väliin kiinnitetään tippalista tai tippaurallinen lauta. Tippaurallisen laudan ura estää veden virtaamisen taaksepäin. Tippalista asennetaan hiukan vinoon, jotta vesi valuu siitä pois.

Tässä tippauralauta kiinnitetään ruuveilla jokaiseen pystysuoraan tukipuuhun. Huomaa, että tippalistan ja katon väliin pitää jäädä hiukan tyhjää, jotta ilma pääse kiertämään siellä. Tämä ehkäisee verhoilulautojen mätänemistä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Julkisivu vinovuorilaudasta
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin