Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Harjaa laasti seinään

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Haaveiletko valkoiseksi rapatusta seinästä, mutta arkailet teräslastalla rappaamista? Ei huolta, sillä voit levittää laastin seinälle myös harjalla. Näytämme tässä jutussa, miten se tehdään.

Harjaa laasti seinään

Hiertopinnoite on monipuolinen pinnoituslaasti, joka sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Sementtipohjainen laasti tarttuu kiinni lujiin kivialustoihin sekä ohutrappauslaastilla oikaistuihin pohjiin. Weber 430 -hiertopinnoite on hienojakoista, ja sillä voi tehdä 1-4 milliä paksuja kerroksia. Laasti on sävytettävää, ja sitä voi käyttää myös sisäseinien levypintojen viimeistelyyn.

25 kilon säkki hiertopinnoitetta sekoitetaan 4–5 litraan vettä laastinsekoittajalla tai porakoneella ja vispilällä. Sen jälkeen laastin voi levittää seinälle lastalla, ruiskulla tai harjalla. Harjaamalla on helpointa saada aikaan tasaista jälkeä.

Hiertopinnoitteen voi levittää ulkoseiniin, kun alustan ja ilman lämpötila on ollut kahden vuorokauden ajan vähintään 5 astetta. Paras työskentelysää on puolipilvinen kesäpäivä, jonka lämpötila on 10–20 astetta.

Tee naïn

Mal facaden: Gør murværket vådt, efter at du har gjort det rent for støv og snavs.

1. Puhdista ja pese seinä, mutta anna sen kuivua ennen hiertopinnoitteen levittämistä. Sieltä täältä kostea seinä voi näyttää laikukkaalta, kun hiertopinnoite kuivuu.

2. Kaada 25 kilon säkki laastia paljuun, jossa on noin 4–5 litraa vettä. Sekoita jauhe veteen perusteellisesti vispilällä ja porakoneella. Voit sekoittaa laastin myös pakkosekoittajalla. Harjalla levitettävän pinnoitteen pitää olla suhteellisen notkeaa.

Mal facaden: Dyp ca. halvdelen af kosten i pudsen, og mal den på.

3. Upota noin puolet harjasta laastiin ja levitäpinnoite seinälle. Liikuta harjaa viistosti tiilten yli, jotta saumoista irtoaa mahdollisimman vähän muuraus- laastia. Peruuta välillä pari askelta taaksepäin ja katso, näyttääkö pinta tasaiselta. Älä keskeytä työtä seinän keskellä, jotta siihen ei tule näkyvää rajaa.

Mal facaden: Mal 2-3 m2 ad gangen, og sørg for at dække sokkel og fliser grundigt af.

4. Jaa seinä osiin ja maalaa ne kerralla. Siten työsaumat näkyvät mahdollisimman vähän. Suojaa laatat kunnolla ja käytä apuna hyviä jakkaroita. Pinnoitetta ei kannata levittää tikkailta huonossa asennossa, jotta pinnasta ei tule epätasainen.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin