Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

4 vaihetta: Näin saat levän irti seinästä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vesi ja jäykkä harja eivät riitä mihinkään, kun kiviseinä on kokonaan vihreän levän peitossa. Levänpoistoaine painuu kunnolla kasvuston pohjaan asti ja tappaa levät kokonaan. Se tarkoittaa, että levät pysyvät loitolla hieman pitempään kuin tavallisen vesipesun jälkeen.

Nyt lähtee levä

Leväkasvusto näyttää pahalta, mutta siitä on yleensä vain esteettistä haittaa. Tanskan teknologisen instituutin mukaan levä ei yleensä heikennä seinän rakennetta. Levä on vaarallista vain maassa, sillä se tekee pinnan todella liukkaaksi.

LEVÄÄ SEINÄSSÄ: NÄIN SE POISTETAAN

1. Irrota leväkasvustot jäykällä harjalla. Varo, ettet vahingoita rappausta tai maalia.

2. Kaada levänpoistoainetta astiaan. Ainetta kannattaa kaataa vain vähän kerrallaan, jotta levät eivät leviä veden mukana ympäri seinää. Käsittele pieni alue ja vaihda levänpoistoaine uuteen.

3. Levitä levänpoistoainetta seinään. Pienet pinnat voi käsitellä pensselillä, isoilla pinnoilla kannattaa käyttää myrkytysruiskua. Harjaa kunnolla ja anna aineen vaikuttaa 2–3 päivää.

4. Huuhtele runsaalla vedellä ja harjaa seinä jäykällä harjalla. Todella leväinen seinä pitää käsitellä kahteen kertaan.

Tämä pitää tietää levänpoistoaineesta

Levää irrottavia pesuaineita myydään myös sammaleen- ja jäkälänpoistoaineina. Markkinoilla on sekä käyttövalmiita liuoksia sekä pesuaineita, jotka pitää laimentaa vedellä ennen käyttöä. Jos peset isoja alueita, voit säästää paljon rahaa laimentamalla aineen itse.

Kokeile ainetta pienelle ja näkymättömälle alueelle, ennen kuin levität sitä isolle seinäpinnalle, sillä levänpoistoaine voi värjätä tiiliseinän tai rappauksen.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin