Avaimeton järjestelmä

Unohda avaimet - katso uudet avaimettomat järjestelmät.

Kovalla työllä ansaittua lomaa ei kannata tuhlata remonttiporukan tai vuokralaisten odotteluun. Avainten luovuttaminen ja ovien avaaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, jos asukkaat ovat sukeltamassa Thaimaassa tai laskettelemassa Alpeilla.

Onneksi perinteisille avaimille on kehitetty viime vuosina käteviä vaihtoehtoja, joiden ansiosta oven avaaminen onnistuu vaikka toiselta puolelta maailmaa. Uudet älyavaimet ovat käteviä myös siitä syystä, etteivät ne putoa vahingossa lenkkipolulle tai katoa kassien ja laukkujen syövereihin. Esittelemme tässä jutussa muutamia älylukkoja ja -avaimia. Jotkut lukot toimivat avainkoodilla, toiset älypuhelimella ja mobiilisovelluksella. Älylukkomarkkinat ovat niin uudet, että joitakin malleja myydään vain ulkomaisissa verkkokaupoista.

Älykäs, älykkäämpi, älykkäin

Kaikki älylukot ja -avaimet eivät ole yhtä älykkäitä. Niille on yhteistä se, että kaikki toimivat jollakin muulla periaatteella kuin perinteisillä avaimilla. Joidenkin avulla voi valvoa, kuka ovista kulkee. Toiset voivat päästää tietyt ihmiset kulkemaan ovista tiettyinä päivinä ja kellonaikoina. Se voi olla kätevää, jos kotona tarvitaan esimerkiksi remonttimiestä, koiranulkoiluttajaa tai siivoojaa.

Helppo asentaa

Älylukoille on yhteistä se, että ne on helppo asentaa ja ne sopivat vanhojen lukkojen paikalle.

Lukon vaihtamisen ei pitäisi vaikuttaa kotivakuutukseen. Tarkista asia kuitenkin omalta vakuutusyhtiöltäsi, ennen kuin vaihdat vanhan lukon älylukkoon. Varmista myös, että lukko sopii oveen, ennen kuin teet tilauksen.

LATAA ARTIKKELI ja lue lisää kodin avaimettomista lukitusratkaisuista. Käymme läpi kolmen erilaisen järjestelmän hyödyt ja haitat.