Omaksumme jatkuvasti uusia digitaalisia ratkaisuja. Yhä useammat asiat digitalisoituvat, kun kehitys jyrää eteenpäin. Myös kotiin tulee koko ajan uusia älyratkaisuja, jotka jo nyt vaikuttavat arkeemme.

Teknologia tulee taloon

Ajatus älytalosta, joka itse suorittaa monia arjen pikkuaskareita meidän puolestamme, ei ole niin kaukainen kuin luulisimme. Asennamme taloihimme yhä enemmän älykkäitä elementtejä. Ne voivat esimerkiksi olla antureita, jotka sytyttävät valaistuksen automaattisesti, kun astumme sisään. Moni meistä on lisäksi asentanut kauko-ohjattavan lukon etuoveen ja termostaatin, jota voi ohjata suoraan puhelimella.

Talo ajattelee puolestasi

Kodin teknologinen kehitys ei toki lopu tähän. Saataville tulee monia edistyneitä ratkaisuja, joiden tarkoitus on tehdä kodistamme itseohjautuva. Näitä ratkaisuja edustavat esimerkiksi älykkäät jääkaapit, jotka jo nyt ovat todellisuutta, vaikkakaan eivät vielä yleisessä käytössä. Lisää laitteita on lähivuosina tulossa markkinoille.

Tee Itse -lehden seuraavassa numerossa tutkimme tarkasti tulevaisuuden taloa ja kaikkia niitä mielenkiintoisia digitaalisia ratkaisuja, joita älykäs koti todennäköisesti tuo tullessaan.

Tee Itse -lehti tarjoaa paljon enemmän

Jos haluat lukea lisää aiheesta ja tietenkin saada tutut asiantuntijavinkit ja hyvät neuvot, voit tilata Tee Itse -lehden täältä. Muista, että sinulla on tilaajana ja VIP-jäsenenä pääsy kaikkeen sisältöömme verkossa. Sinulla on muun muassa käyttöoikeus laajaan verkkoarkistoomme, jossa on yli 1000 yksityiskohtaista rakennusohjetta. 1 nro Tee Itse -lehteä + laajan verkkoarkiston VIP-käyttöoikeus vain 2,90 €