Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vaimenna yläkerran melu

Tulosta Tallenna artikkeli

Yläkerrasta kantautuvia elämän ääniä voi tehokkaasti vaimentaa ilman että yläkerran asukkaat joutuisivat hissuttelemaan, olivatpa he sitten omaa väkeä tai aivan ventovieraita.

Kun haluat poistaa huoneesta melua, tutustu erilaisiin melutyyppeihin: ilmaääneen, askelääneen ja jälkikaikuun, sillä niitä rajoitetaan erilaisin tavoin.

Ilmamelu

Ilmamelua voi tehokkaimmin rajoittaa tekemällä katosta ilmatiiviin. Jos putkien ympärillä on pienikin rako, joka menee kerrosten läpi, reiän läpi kulkeutuu enemmän ilmamelua kuin koko muusta katosta yhteensä.

Askelmelu

Askelmelun voi pysäyttää estämällä materiaaleja johtamasta ääntä eteenpäin. Painolla on tällöin paljon merkitystä. Melua on yksinkertaisesti syytä olla huomattavasti enemmän, jos asennetaan kolme kipsilevykerrosta limittäin kuin siinä tapauksessa, että asennetaan vain ohut, yksittäinen lautakerros. Seuraava keino on vähentää pintojen välistä yhteyttä - kuten asennettaessa reikänauhoja välipohjan ja katon väliin. Kolmas tärkeä vaimennuskeino on ehkäistä ilman värinää pintojen välissä mineraalivillalla tmv.

Askelmelua voi myös ehkäistä esimerkiksi asentamalla mattoja ja ääntäeristävä kerros lattiaan, huopatassut kalusteiden alla ja välttämällä kovapohjaisten kenkien käyttöä.

Jälkikaiku

Jälkikaiku on ääntä, joka syntyy huoneessa. Sitä vaimennetaan pehmeillä matoilla ja kalusteilla, verhoilla ymv. Jos haluat vaimentaa melua kattoratkaisulla, sisustuksella ei ole huonetilassa ratkaisevaa merkitystä. Tällöin voit kattaa katon pehmeillä tai muotoilluilla levyillä aivan kuten muitakin kovia pintoja. Äänieristeinen katto sen sijaan jarruttaa yläpuolella olevista huoneesta kulkeutuvaa melua.

Musiikkilaitteista tuleva melu, puhelu tai koiran haukkuminen on osin ilmaääntä. Osittain askelääntä ovat kenkien kopinan ja tassutuksen lisäksi vaikkapa pesukoneen linkousääni tai lattiaa pitkin vedettävästä tuolista lähtevä melu.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Vaimenna yläkerran melu
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin