Philips Hue -järjestelmän avulla valon sävyä ja tehoa voi säätää ja vaihtaa iPadista tai älypuhelimesta. Järjestelmä vaatii toimiakseen vain polttimoiden vaihdon.

Philips Hue -järjestelmän avulla valon sävyä ja tehoa voi säätää ja vaihtaa iPadista tai älypuhelimesta. Järjestelmä vaatii toimiakseen vain polttimoiden vaihdon.

Sano: ”Valoa!” ja valot syttyvät. iPhone tunnistaa sanasi ja välittää ohjeen huoneen kolmeen valaisimeen, ja niihin syttyy puhdas, valkoinen valo. Järjestelmän siru pystyy tosin parempaankin. Jos katsot Philips-tv:stäsi elokuvaa, valaisimien polttimot mukautuvat tv:n värimaailmaan samaan tapaan kuin tv-näytön valoanturit.

Ajatus kuulostaa huimalta, ja Philips Hue-järjestelmän mahdollisuudet ovat todella sekä loputtomia että villejä. Perusjärjestelmä on kuitenkin hyvin helppo asentaa itse, ja voit itse valita, miten paljon rahaa haluat sijoittaa järjestelmään.

Noin 200 eurolla saa ensimmäiset kaukosäädettävät polttimot. Jokainen lisäpolttimo maksaa valkoisena noin 20 € ja värilllisenä noin 40–60 €, mutta niiden käyttöikä on 10–20 vuotta.

Vaihda polttimo ja ryhdy toimeen

Kaukosäädettävän älyvalaistuksen voi asentaa hyvin yksinkertaisesti: polttimon vaihdolla. Lisäksi seinälle on ripustettava pieni ohjainyksikko, nk. silta, mutta myös tämä onnistuu nopeasti ja muihin asennuksiin puuttumatta.

Tämän jälkeen voit ryhtyä leikkimään. Philips Hue tarjoaa useita älypuhelimeen ladattavia ohjelmia erilaisine mahdollisuuksineen. Muiden valmistajien tuotteet mukaanlukien tarjolla on nykyään jo yli 300 erilaista sovellusta.

3 järjestelmää ohjaa valoa

Tässä artikkelissa esittelemämme järjestelmät käyttävät jo olemassaolevia sähköjohtoja. Toimintaperiaatteita on kolme:

1. Töpseli seinään ja töpinäksi: Aseta sovitin pistorasiaan ja ohjaa sovittimeen liitettyä valaisinta tai laitetta kaukosäätimellä tai ajastimella.

2. Langatonta valoa: Vaihda katkaisimet uusiin älykkäisiin laitteisiin. Valaistusvoimakkuuden voi tämän jälkeen säätää kaukosäätimellä.

3. Värivaloja ja tunnelmaa kännykällä: Vaihda vain polttimot uusiin. Uudet polttimot osaavat itse syttyä, himmetä ja sammua langattoman ohjauksen avulla, eikä vanhoja johtoja tai kytkimiä tarvitse muuttaa.

LATAA KOKO ARTIKKELI, niin saat lisää tietoa uusista valaistusratkaisuista.