Säätele valaistusta älypuhelimella

Ikea on tuonut markkinoille sarjan valaistustuotteita, joita voi käyttää älypuhelimella. Trådfri-lamput ovat alehintaisia älyvaloja. Testasimme aloituspaketin.

Tuotteesta:

Lamput: 2 x E27 LED

Kaukosäädin: 1 kpl

Reititin: 1 kpl + johdot

Sähkönkulutus: 0,5 W (standby-tila)

Kauko-ohjattavat valot ovat yksi helpommista tavoista lisätä kodin älykkyyttä. Testasin Ikean Trådfrijärjestelmän aloituspakkauksen, johon kuuluu kaksi lamppua, kaukosäädin ja reititin, joka yhdistää järjestelmän kotiverkkoon.

Käyttöohjeet olivat hieman sekavat, mutta järjestelmän liittäminen kotiverkkoon oli siitä huolimatta nopeaa ilmaisen Trådfri- sovelluksen avulla.

Valojen sytyttäminen ja sammuttaminen, värin sävyn muuttaminen ja valon voimakkuuden vaihtaminen toimii hyvin sovelluksella ja kaukosäätimellä. Valon värisävyt vaihtelevat valkoisesta erilaisiin keltaisiin. Sävyjä pitäisi olla enemmän ja valoja pitäisi pystyä himmentämään paremmin.

Trådfri-sovellusta on helppo ymmärtää ja käyttää. On hyvä, että valot voi ajastaa syttymään ja sammumaan tiettyinä aikoina. Plussaa on sekin, että valon voimakkuutta voi säädellä asteittain.

Trådfrissä on kuitenkin omat vikansa. Valoja ei voi sammuttaa tai sytyttää, kun puhelin ei ole verkossa, eikä kännykän GPS-paikanninta voi hyödyntää siten, että valot syttyvät automaattisesti, kun auto ajaa pihaan.

Järjestelmä on puutteistaan huolimatta helppo ja halpa tapa saada kotiin älykäs valaistus.

Ikea Trådfritä on päivitetty testin jälkeen siten, että valoja voi säädellä äänikomennoilla Google Assistant tai Apple Homekit -sovellusten avulla.

DETALJIT
FIKSU TUNNISTIN Fiksu liiketunnistin sytyttää valot automaattisesti, kun joku astuu huoneeseen. Liiketunnistimen ja yhden lampun paketti maksaa 29,95 euroa.
VERKOSSA Gateway eli reititin yhdistää Trådfri-lamput kotiverkkoon. Se pitää yhdistää verkkokaapelilla internetreitittimeen.

Muut lukevat juuri nyt …