Kuinka nopeasti joulukuusi syttyy palamaan? Katso video ja järkyty!

Jos kynttilöin koristeltu joulukuusi jää vartioimatta muutamaksikin sekunniksi, voi syntyä kohtalokasta jälkeä. Joulukuusen palo etenee räjähdysmäisen nopeasti vaikkapa sillä aikaa, kun piipahdat keittiössä hämmentämässä kinkunkastiketta.

Jos käytät muutaman ylimääräisen minuutin valmisteluihin, voit reagoida mahdolliseen paloon salamannopeasti. Näin pelastuu paitsi joulukuusi, ennen kaikkea myös perheesi ja rakas kotisi.

Näin helposti tukahdutat joulukuusipalon

Pidä käsillä suuri pullollinen normaalisti hiilihapotettua kivennäisvettä tai sangollista vettä. Enempää et tarvitse alkavan palon sammuttamiseen. Ravista kivennäisvesipulloa voimakkaasti ja avaa se sitten tulta kohti. Pidä vesisangossa kangasta tai pyyhettä, jolla läimäyttelet liekit sammuksiin.

Jos kotonasi on jauhesammutin, on tilanne vielä parempi (pidä kuitenkin kivennäisvesipullo pikkupalojen varalta valmiina, jotta et peitä joulupöytää sammutusjauheella).

Voi myös ostaa palonestoainetta, jolla voit käsitellä kuusen ja sen koristeet. Yllä olevasta videosta näet, miten tämä hidastaa tulen leviämistä.

LUE MYÖS: Tämä on VÄÄRÄ palovaroittimen paikka