Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kun perheen tarpeet ajan myötä muuttuvat tai taloa laajennetaan, saattaa käydä niin, että jokin talon oviaukoista muuttuu turhaksi. Oven voi poistaa ja aukon muurata umpeen, mutta se maksaa, ja toisaalta sen jälkeen ovea ei enää saa takaisin, vaikka tarvetta jälleen olisi. Onneksi oviaukon voi mukauttaa parempaankin käyttöön.

Ovi

Oviaukossa on syvennys ja oven aukeamispuoli. Nyt puhumme ovisyvennyksestä. Ovi nostetaan pois paikaltaan, saranat irrotetaan ja oviaukkoon kiinnitetään taustalevy ruuveilla. Sen jälkeen aukon reunat saumataan ja maalataan kahteen kolmeen kertaan ennen kuin hyllyt laitetaan paikoilleen. Voit tehdä työn helpomminkin, jos tyydyt vain lukitsemaan oven tai ruuvaamaan sen kiinni. Jos sen sijaan haluat peittää oven täysin toiselta puolelta, irrota ovi ja karmit ja korvaa ne levyllä, joka tulee samaan tasoon seinäpinnan kanssa. Tasoita karmin ja seinän väliset raot niin, että liitoskohtaa ei enää maalauksen tai tapetoinnin jälkeen näy lainkaan.

Hyllyt

Voit varustaa aukon lasihyllyillä kuten tässä tai valita puuhyllyt, jos ne sopivat tyyliin paremmin. Kolmas vaihtoehto on ostaa valmiita alumiinisia hyllypaketteja, joita on tarjolla erikokoisina. Ne luovat raa’an pelkistetyn ilmeen.