ÄLYKOTI

Haluatko älykodin? Katso, kuinka vähän se vaatii.

Aamuaurinko hiipii hitaasti makuuhuoneeseen, kun on aika herätä. Kaiuttimista alkaa kuulua musiikkia, ja kahvi on valmista heti kylvyn jälkeen, sillä herätyskello käynnisti kahvinkeittimen. Kun viimeinen asukas lähtee talosta, valot ja kahvinkeitin sammuvat automaattisesti, ja ovi menee lukkoon itsestään.

Sellaista voi olla elämä tulevaisuuden älykodissa. Se voi olla arkea yllättävän pian, sillä älykoti ei vaadi uusia johtoja tai tuhansien eurojen hankintoja. Tavallisessa älypuhelimessa on kaikki älykotiin tarvittavat sovellukset.

Lue lisää: 4 helppo keinoa saada parempi wi-fi

Älypuhelimen lisäksi älykotiin tarvitaan laitteita, jotka voi yhdistää langattomaan verkkoon. Monet lamput, kaiuttimet ja elektroniset laitteet pystyvät siihen jo nyt, ja lisää yhteensopivia tuotteita kuten lämpöpuhaltimia, jääkaappeja ja lukkoja tulee markkinoille koko ajan. Kaikkien toimintaa voi säädellä erikseen puhelimen sovelluksilla, mutta ne voi myös yhdistää Applen, Googlen tai Amazonin älykotijärjestelmiin. Järjestelmä avaa sälekaihtimet, kun aurinko paistaa ja sytyttää valot juuri ennen kuin asukkaat tulevat kotiin. Kaikki toimii sormea nostamatta.

LUE LISÄÄ: Tämän takia liiketunnistin on kätevä

Lataa artikkeli ja tee talostasi älykoti

Näissä tee se itse -ohjeissa kerrotaan, miten teet talostasi älykodin. Esittelemme 6 kätevää tapaa, joilla teet arjestasi helpompaa. Voit lukea muun muassa, miten:

  • säätelet koko talon musiikkia yhtä aikaa
  • käytät puhelinta avaimina
  • lämmität talon sovelluksen avulla