Koska toisella puolella ei ole seinää, toinen liukukisko pitää kiinnittää kulmaraudalla. Kulmarauta ruuvataan kiskoon kahdella pultilla ja mutterilla. Mitat on otettava täsmällisesti niin, että sekä kiskolle että 58 cm leveälle pöytälevylle on riittävästi tilaa.

Siksi etäisyydeksi mitataan 60 cm.Kulmaraudat kiinnitetään ruuveilla, jotka uppoavat kaksikolmasosaa pöytälevyn sisään. Nyt vielä tarkistetaan, että mitta on varmasti oikein, ennen kuin takimmainen kulmarauta pannaan paikalleen.

LUE LISÄÄ: Kulmarauta: Rakenna kulmaraudoilla

Tässä vaiheessa tarkistetaan myös, että liukuosa pääsee liikkumaan vapaasti. Helojen on oltava täsmälleen samalla korkeudella kummallakin puolella. Siksi ne kiinnitetään tässä vaiheessa löyhästi ja kokeillaan liukumista vain listan soikeiden pyörien varassa.

Pyörien ruuveilla voi nimittäin säätää listojen korkeutta jonkin verran niin, että ne saadaan aivan samalle korkeudelle. Samalla kokeillaan, että liukuosa liikkuu vaivattomasti.

Kun molemmat listat ovat paikallaan, niiden väliin pitää mahtua 58 cm:n levyinen pöytälevy. Hyvältä näyttää, joten nyt helat voi kiinnittää levyyn. Levy liikkuu hienosti edestakaisin, joten nyt se kiinnitetään kummaltakin sivulta 25 mm:n ruuveilla.

Pesukoneen saa työntää takaisin paikalleen. Kodinhoitohuoneeseen on saatu 30 prosenttia lisää pöytäpintaa, ja aikaa meni vain puoli tuntia.