Video
Helppo
Vaikea

Kiviseinään ripustettavat painavat esineet edellyttävät, että seinään porataan syvälle kiveen asti, jotta tulppa kiinnittyy hyvin.

TEE NÄIN:

1. Poista irronnut maali ja rappaus

jotta saat alustasta lujan ja kiinteän. Voit kaapia maalin pois katkoteräveitsellä. Imuroi alue lopuksi, jotta siihen ei jää mitään irtoainesta, ja saat uuden rappauksen kiinnittymään kunnolla.

2. Poraa isompi ja syvempi reikä isompaa tulppaa varten

jotta se kiinnittyy kunnolla. Upota tulppa kokonaan, jotta se takertuu kunnolla kiviseinään. Uusi tulppa on 70 mm, vanha oli 50 mm, joten reikää on syvennettävä. Poraa 6 mm kiviporalla.

3. Työnnä tulppa reikään ja kostuta alue vedellä

Kiviseinän pinnan pitää olla hieman kostea, jotta uusi tulppa tarttuu kunnolla kiinni. Sijoita tulppa niin, että se tulee maalatun seinäpinnan tasoon.

4. Sekoita hieman betonilaastia ja täytä reikä muurauskauhan avulla

Voit käyttää valmislaastia, johon lisäät vain veden. Voit tarvittaessa käyttää myös laattalaastia. Paina laasti kunnolla tulpan ympärille reikään. Varo, ettei tulppaan mene laastia.

5. Puhdista korjauskohta, ennen kuin laasti kuivuu

Voit käyttää sivellintä. Seinäpinta sotkeutuu väistämättä hieman. Lika on poistettava, jotta lopputuloksesta tulee siisti ja hieno.

6. Tasoita aluetta hieman hiekkatasoitteella

niin korjauskohdasta tulee yhtä sileä kuin muustakin seinästä. Kun alue on kuivunut, maalaa se, ja kun maali on kuivunut, voit ruuvata koukun tulppaan kiinni uudelleen.