Kiinnitä kestävästi

Koukku ei ollut tarpeeksi tukevasti kiinni, joten se ja vei mukanaan myös palan seinää. Näytämme, miten korjaat vaurion ja kiinnität koukun varmasti paikalleen.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
10 euroa

Johdanto

Koukku ei kestänyt painavaa takkia, vaan irtosi seinästä ja jätti jälkeensä ison reiän.

Sekoitamme betonilaastia ja rappaamme korjauskohdan uuden, aiempaa pidemmän tulpan ympäriltä. Koukku ruuvataan uudelleen kiinni.

Vie aikaa

Vajaa tunti

Hinta

Noin 10 €

Vaikeusaste

Kiviseinään on helppo kiinnittää koukku niin, että se myös pitää.

Ohjeet

1

Poista irronnut maali ja rappaus, jotta saat alustasta lujan ja kiinteän. Voit kaapia maalin pois katkoteräveitsellä. Imuroi alue lopuksi, jotta siihen ei jää mitään irtoainesta, ja saat uuden rappauksen kiinnittymään kunnolla.

2

Poraa isompi ja syvempi reikä isompaa tulppaa varten, jotta se kiin-nittyy kunnolla. Upota tulppa kokonaan, jotta se takertuu kunnolla kiviseinään. Uusi tulppa on 70 mm, vanha oli 50 mm, joten rei-kää on syvennettävä. Poraa 6 mm kiviporalla.

3

Työnnä tulppa reikään ja kostuta alue vedellä. Kiviseinäpinnan pitää olla hieman kostea, jotta uusi tulppa tarttuu kunnolla kiinni. Sijoita tulppa niin, että se tulee maalatun seinäpinnan tasoon.

4

Sekoita hieman betonilaastia ja täytä reikä muurauskauhan avulla. Voit käyttää valmislaastia, johon lisäät vain veden. Voit tarvittaessa käyttää myös laattalaastia. Paina laasti kunnolla tulpan ympärille rei-kään. Varo, ettei tulppaan mene laastia.

5

Puhdista korjauskohta, ennen kuin laasti kuivuu. Voit käyttää sivellintä. Seinäpinta sotkeutuu väistämättä hieman. Lika on poistettava, jotta lopputuloksesta tulee siisti ja hieno.

6

Tasoita aluetta hieman hiekka-tasoitteella, niin korjauskohdasta tulee yhtä sileä kuin muustakin seinästä. Kun alue on kuivunut, maalaa se, ja kun maali on kuivunut, voit ruuvata koukun tulppaan kiinni uudelleen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Sisustus