Tässä on käytetty höylättyä 70 x 37 mm:n mäntyä. Pituuden voit päättää suunniteltuun tilaan sopivaksi. Kiinnitä puu tukevasti höyläpenkkiin. Nyt tarvitaan jyrsintä ja 16 m:n tappijyrsinterää, joka asennetaan niin, että mäntylaudan tasaiselle sivulle tulee 2 cm syvä ura.Muista suojalasit ja kuulosuojaimet.

Jyrsi ura hitaasti ja yhdellä liikkeellä ja muista pitää jyrsintuki tiukasti puun reunassa. Hio ura sileäksi hienolla hiekkapaperilla. Vaihda urajyrsimen tilalle pyöristysterä.yöristä jyrsimellä ulospäin tuleva reuna ja kumpikin pää. Työskentele nytkin tasaisesti ja rauhallisesti.

Käännä hylly, ja jyrsi hyllyn reunat toiselta puolelta. Tämä hylly kiinnitetään kolmella piiloruuvilla. Kaksi ruuvia sijoitetaan 10 cm:n päähän reunoista ja kolmas keskelle. Ruuvien paikat on merkitty, ja ensin porataan forstner-terällä. Reiät porataan 5 cm:n syvyisiksi.

Poraa reiät sitten kokonaan läpi 6 mm:n terällä. Hylly kiinnitetään 5 mm:n ruuveilla. Ne ovat 60 mm pitkiä, ja tässä tapauksessa se riittää, mutta tarvittava pituus riippu tietenkin siitä, millaiseen seinämateriaaliin hylly kiinnitetään. Kun hylly on kiinnitetty, voi reiät peittää puutapeilla tai muovitapeilla, kuten tässä.