Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Poista tahrat ja naarmutpöytälevystä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Parin tunnin työllä saa työstettyä vanhan pöytälevyn uutta vastaavaan kuntoon. Käsittelyssä oli viilutettu tiikkilevy, mutta menetelmä on sama, vaikka pöytälevy olisi jotakin muuta jalopuuta.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
20 euroa
Kulunut ja naarmuuntunut pöytä

Johdanto

Jos omistat vanhan jalopuisen ruokatai sohvapöydän, pöytälevy on usein viilutettu, ja siinä on vain parin millimetrin jalopuinen pintakerros. Pinta voi olla lakattu, öljytty tai kiillotettu.

Ajan myötä tämän kaltaisen pöytälevyn pinta kuluu epäsiistiksi. Onneksi levyn voi ehostaa. Riittää, kun pinnan kyllästää, hioo kevyesti ja öljyää uudelleen. Jos pöytä on lakattu, riittää, että sen hioo ja uusii lakkakäsittelyn. Jos pintaan kuitenkin on tullut syviä naarmuja ja palojälkiä, niitä ei saa pois hiomalla.

Kyllästämme pöydän selluloosaohenteella. Myös peruspuhdistusainetta tai puupesua voi käyttää, mutta tällöin pinnan kuivuminen kestää pidempään.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Rasva ja öljy pestään pois selluloosaohenteella. Työ tulee tehdä ulkona, sillä selluloosaohenne on vaarallista terveydelle. Levitä siveltimellä runsaasti ohennetta ja kuivaa liinalla.

2

Kun levy on kuiva, se hiotaan taso- tai epäkeskohiomakoneella. Käytä hiontaan ensin karkeutta 100 ja tämän jälkeen karkeutta 200. Pyyhi kaikki hiomapöly pois kuivalla liinalla.

3

Sitten pöytälevy voidaan öljytä. Kaada pöydälle tilkka öljyä ja levitä se tasaisesti liinalla tai, kuten kuvassa, hankaussienellä. Varmista, että pöytälevyllä on riittävästi öljyä 20-30 minuutin ajan.

4

Lopuksi pöytälevy kiillotetaan. Sen voi tehdä kuivalla puuvillaliinalla, mutta pöydästä tulee erityisen upea, jos se kiillotetaan koneella. Kuvassa käytetään kiillotuskonetta. Seuraavana päivänä pöytä on valmis käyttöön.

Vie aikaa

Pari tuntia + kuivumisaika

Hinta

Materiaaleihin käytettiin noin 20 €.

Vaikeusaste

Helppo tehtävä. Hienoon lopputulokseen tarvitaan vain tarmoa. Hiotessa on syytä olla varovainen, jos pöytä on viilutettua jalopuuta - usein viilut ovat vain 1 mm paksuja.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät epäkeskohiomakonetta

Tällä videolla näytetään, mihin kaikkeen epäkeskohiomakonetta voi käyttää. Se on erinomainen työkalu isojen vaakapintojen hiomiseen, lakan ja maalin poistamiseen ja käsittelemättömän puun hienohiontaan. Sen lisäksi koneella voi kiillottaa esimerkiksi öljytyn pöytälevyn.

VINKIT: Pane öljyrätit tiiviiseen purkkiin

Vinkit & niksit

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin