Hyllyn takaseinä on pari senttimetriä hyllyn sisällä, joten kiinnitykselle jää hyvin tilaa.Aluksi mitataan hyllyn sisäleveys. Tässä se on 116 cm.Leveys merkitään höylättyyn lautaan, joka on 21 mm paksu ja 115 mm leveä. 21 mm sopii hyvin hyllyn takaseinän ja takareunan väliin.

Laudan pitää nimittäin olla yhtä pitkä kuin takaseinän ja takareunan välinen etäisyys niin, että kiinnitys jää piiloon. Lauta sahataan käsisahalla. Seuraavaksi mitataan laudan keskikohta kummastakin päästä, ja suoran laudan avulla piirretään viiva keskipisteiden välille.

Seuraavaksi lauta halkaistaan pituussuunnassa pyörösahalla. Sitä varten toinen lauta kiinnitetään laudan päälle pyörösahan tueksi. Lauta sahataan jiiriin niin, että kulma on 35 ja 45 asteen välillä.

Tässä pyörösahan kulmaksi on säädetty 37,5 astetta. Tässä on nyt kaksi yhteensopivaa listaa, joista toinen kiinnitetään kirjahyllyyn ja toinen seinään.irjahyllyyn kiinnitettävään listaan sivellään puuliimaa.

Ruuvit tulevat sisäpuolelle kirjahyllyn molemmille puolille ja lista asetetaan paikalleen takapuolelle, minkä jälkeen ruuvit kiristetään.Jiiriin sahattu puoli tulee alaspäin, kuten tässä. Sitten kiinnitetään seinälista paikalleen.

Sen on tultava noin 8 cm kirjahyllyn yläreunaa alemmaksi, jotta tilaa jää toiselle listalle ja kirjahyllyn reunalle. Kun sopiva korkeus on löytynyt, korkeus merkitään koko leveydeltä vesivaa’an avulla.Sitten merkitään ruuvien paikat. Ne tulevat noin 8 senttimetrin päähän kummastakin reunasta sekä yksi ruuvi keskelle.

Ruuveille porataan reiät, ja lista nostetaan seinää vasten.Listassa olevien reikien avulla merkitään seinään tulevien reikien paikka. Kun seinään on porattu reiät, reikiin asetetaan tulpat.

Reiät on porattu 6-millisellä poralla, ja niiden on oltava hieman syvempiä kuin 6-millisten tulppien pituus. Nyt seinälistan voi kiinnittää 5 x 60 millin ruuveilla.Kun seinälista on asennettu, hylly on helppo kiinnittää. Nyt se on tukevasti kiinni seinässä.

LUE LISÄÄ: Rakennetunnistin - Lopeta arvailu, kun poraat seinään