Video
Helppo
Vaikea

TEE NÄIN:

1. Poista vanhat listat

Iske taltta kaapin ja listan väliin. Vedä mahdollinen naula ulos ja kaavi maalinjäänteet pois. Vanha lista oli neljännespyörölista. Uudet listat ovat litteämpiä ja korkeampia, joten ne peittävät vanhat jäljet hyvin.

2. Vahvista liitoksia ruuveilla

Usein kaappien liitokset löystyvät hieman, joten niitä kannattaa vahvistaa 4 x 50 mm:n ruuveilla. Muista esiporata, jotta puu ei halkea. Ruuvit jäävät uusien listojen piiloon.

3. Sahaa listat kulmistaan jiiriin jiirilaatikossa

jotta saat liitoksista kauniit. Me sahaamme vanerisahalla, mutta voit sahata listat myös käsisahalla tai katkaisu/jiirisahalla.

4. Liimaa listat kiinni

Nykyaikainen puusepänliima on vahvaa ja takaa, että uudet listat eivät repeä irti. Sivele liimaa listojen taakse ja viistoille liitospinnoille. Nyt liimaa ei kannata säästellä.

5. Kiinnitä listat uppokantanauloilla

Käytämme 25 mm pitkiä uppokantanauloja. Ne eivät saa olla liian isoja, ettei lista halkea. Kun liima on kuivunut, lista pitää varmasti otteensa. Upota uppokantanaulat listoihin tuurnalla.

6. Maalaa listat

Sivele niihin ensin akryylipohjustetta. Hio pinnat kevyesti, kun pohjuste on kuivunut. Maalaa sitten kahteen kertaan akryylimaalilla. Jos koko kaappi vaatii uutta maalia, pese kaappi ensin pesuaineella ja hio ennen maalausta.

Kannattaa valita hieman vanhoja listoja leveämpi listamalli, sillä näin listat peittävät mahdolliset vanhat naarmut ja kolhut.