Kiinnitä irronneet kaapin saranat

Jos kaapin ovi on irronnut, syynä on aina viallinen sarana. Sen ruuvit eivät enää pysy kiinni lastulevyssä, josta kaapit on rakennettu. Ratkaise ongelma tarjoamalla ruuveille vankkaa puuta, johon ne voivat tarttua tukevasti kiinni.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
1,5 euroa

Johdanto

Alkuperäiset saranaruuvit, jotka tulevat tavallisten kaappisaranoiden mukana, ovat nopeita ja helppoja käyttää, mutta jos ne on kiinnitetty ja irrotettu moneen kertaan, tai jos ne ovat löystyneet irti, niitä on lähes mahdoton saada uudel-leen kiinni. Ruuvit eivät enää tavoita puupintaa, johon ne voisivat kiinnittyä.

Käytä saranan kiinnittämiseen alku-peräisiä ruuveja tavallisten ruuvien sijaan. Ruuvit vaativat vain kunnon puuta, johon takertua.

Jos poraat ruuvinreiät auki, saat laitet-tua niihin tapit. Tämä on vankin ja kes-tävin ratkaisu, jotta oven saa avautu-maan ja sulkeutumaan kunnolla.

ONGELMA:
Kaapin ovi on irronnut ja sarana on vino, sillä saranaruuvit eivät enää pysy lastulevyssä kiinni.

RATKAISU:
Kaksi puutappia liimataan auki porattuihin reikiin. Kun liima on kuivunut, tapit sahataan kaapinseinän kanssa samaan tasoon.

Vie aikaa

Korjauksesta selviää alle tunnissa, mutta liiman vaatima kuivumisaika pitkittää hanketta.

Hinta

Lähes ilmainen. Pari puutap-pia ja hieman puuliimaa/sara-na on kaikki, mitä tarvitaan.

Vaikeusaste

Tämä pieni korjaus onnistuu kaikilta.

Ohjeet

1

Poraa ensin vanhat ruuvinreiät auki. Käytä 10 mm poraa ilman kärkipiikkiä. Reiästä ei saa tulla niin syvä, että pora menee kaapin seinän läpi.

2

Sivele 10 mm puutappeihin puuliimaa ja naputtele tapit vasaralla pohjaan. Pyyhi ylipursuava liima pois. Liima saa kuivua ainakin pari tuntia.

3

Kun liima on täysin kuivunut, tapit voi katkaista hienohampaisella sahalla. Jos liima ei olekuivunut, tapit pyörivät sahattaessa ympäri.

VINKKI: Jos laitat sahanterän ja kaapin seinän väliin leveän japaninsahan, et naarmuta kaapin seinää.

4

Nyt voit porata ruuveille reiät. Poraa 5 mm reiät kumpaankin tappiin. Käytä kärkipiikillistä puuporaa ja pidä porakonetta suorassa kulmassa poraamisen ajan.

5

Tämän jälkeen saranat saa helposti ruuvattua paikoilleen, ja ne pysyvät kiinni. Saranaa säätämällä ovi saadaan asettumaan täysin suoraan.

Video

TYÖKALUT: Näin käytät ruuvinväännintä

Videolla näytetään, käytät tee se itse -rakentajan tärkeintä työkalua. Ruuvinvääntimellä voi paitsi ruuvata, myös porata reikiä eri materiaaleihin, tehdä isoja reikiä, upottaa ruuvinkannat pinnan alle sekä hioa ja kiillottaa pintoja.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …