Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Tasoita epätasainen seinä

Epätasainen seinä on paljon helpompi tasoittaa käsikipsilaastilla kuin tavallisella tasoitteella.

Tavallista tasoitetta voi levittää kerrallaan vain muutaman millin kerroksen. Paksumpi kerros halkeilee kuivuessaan, ja pinta pitää tasoittaa uudestaan.

Käsikipsilaasti ratkaisee ongelman, sillä sitä voi levittää seinälle jopa viiden sentin kerroksen. Käsikipsilaasti on paras materiaali erittäin epätasaisen seinän tasoittamiseen. Tasoittamiseen tarvitaan kuitenkin oikeat työkalut.

LUE LISÄÄ: Käsikipsilaasti on parasta

Käsikipsilaasti on halpa materiaali seinän tasoittamiseen Käsikipsilaasti on kaiken lisäksi halpaa muihin tasoitteisiin verrattuna. Hinta riippuu tosin tasoitettavan alueen koosta. Käsikpisilaastia myydään yleensä 20-30 kilon säkeissä jauheena, joka sekoitetaan veteen ennen käyttöä.

Käsikipsilaastia käytetään sekä sileiden että karkeiden sisäseinien ja kattojen tasoittamiseen.

Tasoita nopeasti Nopeus on tärkeää, kun seinää tasoitetaan käsikipsilaastilla. Käsikipsilaasti pitää levittää seinälle ja tasoittaa noin puolessa tunnissa massan sekoittamisesta. Onneksi käsikipsilaastilla on helppo työskennellä.

Valmistaudu huolellisesti Ennen tasoittamista seinät pitää pestä ja käsitellä tartuntapohjusteella. Myös nurkkalistat pitää asentaa valmiiksi paikoilleen. Niitä tarvitaan siinä vaiheessa, kun kipsilaasti tasoitetaan linjalaudalla. Tasoittamisessa pitää käyttää apuna kahta tai useampaa ohjuria, joita pitkin linjalautaa voi vetää. Siten pinnoista tulee nopeasti tasaiset ja työtä voidaan jatkaa eteenpäin.

Lataa artikkeli “Sileä seinä silauksella”. Siinä kerrotaan, miten tiiliseinä tasoitetaan kuntoon käsikipsilaastilla.

LUE LISÄÄ: Helppo ja tehokas varsihiomakone