Muurarin parhaat vinkit: Rapatut seinät

Lue 19 rappausvinkkiä ja opi rappaamaan seinät.

Lue alta kolme parasta rappausvinkkiä. Lataa ohjeet ja lue KAIKKI muurarin rappausvinkit.

1. Sopivan kokoiset työkalut

Liian pienillä välineillä työskentely on hidasta ja hankalaa. Laastia kannattaa levittää isolle pinnalle isolla teräslastalla. Paksun laastikerroksen levittämiseen tarvitaan voimaa, joten kaksikahvaisesta lastasta on paljon hyötyä.

Levitä lastalle tarpeeksi laastia ja varmista, että laasti painuu kolojen pohjaan asti. Paina lasta lujasti seinää vasten, jotta laasti tarttuu kunnolla kiinni.

Muurarin parhaat vinkit: Rapatut seinät

2. Muista kiertoliike

Anna laastin kovettua niin kauan, ettei se painu kuopalle ja tasoita pinta vaahtomuovihiertimellä. Hiertimen pitää olla niin kostea, ettei se ime laastia kuivaksi. Toisaalta vaahtomuovi ei saa olla niin märkää, että se huuhtelee sidosaineen pois laastista. Tiivistä laastin pinta kevyellä kiertoliikkeellä.

Älä paina tai vedä hierrintä liian kovasti vaan keskity pintakerrokseen. Jatka hiertämistä, kunnes rappauksen pinta on tasainen. Käytä mieluummin aikaa kuin voimaa.

LUE LISÄÄ: Näin käytät rappauslaastia

Muurarin parhaat vinkit: Rapatut seinät

3. Rappaa nurkat laudan avulla

Nurkkaan asennettava tukilauta pitää laastin nurkan toisella puolella. Lisäksi lauta helpottaa laastikerroksen paksuuden arvioimista ja pitää nurkan terävänä.

Naulaa tai ruuvaa lauta väliaikaisesti kiinni seinään. Voit kiinnittää laudan myös parilla puristimella tai tukea sen nurkkaa vasten maahan upotettavalla rimalla.

Jos rappaat nurkan molemmat puolet, tee se yksi puoli kerrallaan. Anna toisen puolen laastin vetäytyä rauhassa, sierra lauta nurkan toiselle puolelle ja tee sama uudestaan.

Muurarin parhaat vinkit: Rapatut seinät