Seinien maalaus

Annamme neuvoja ja ohjeita, joiden avulla saavutat parhaan mahdollisen maalaustuloksen.

Säästä omaisuus seinien maalaamisessa

Maalarin palkkaaminen tulee kalliiksi. Seinien maalaaminen on suhteellisen helppoa työtä, jossa on helppo säästää paljon rahaa omalla työllä. Valmistaudu huolellisesti, ennen kuin aloitat maalaamisen. Seinien maalaaminen on helppoa, mutta pohjatyöt pitää tehdä huolellisesti ja maali valita oikein.

Maalaaminen vaatii puhtaan alustan

Seinät pitää puhdistaa ennen maalaamista. Seinien puhtaus ja rasvattomuus on ratkaisevan tärkeää, jotta maali tarttuu kunnolla kiinni seinään. Poista kaikki hämähäkinverkot, pöly ja lika ja pese seinät maalattavan pinnan pesuaineella.

Oikea seinämaali

Kannattaako seinien maalaamiseen ostaa kallista maalia, vai ajaako halpa maali saman asian? Tee Itse on testannut vuosien aikana paljon seinämaaleja, ja johtopäätöksemme on, että kallis maali tulee lopulta halvemmaksi. Se peittää paremmin ja riittää pitempään.

LUE LISÄÄ: 10 tavallista maalausvirhettä – näin vältät ne

Millainen kiiltoaste seinämaalille?

Maalien kiiltoaste vaihtelee, eikä ole yhdentekevää, kuinka kiiltävää maalia seinien maalaamiseen käytetään. Jos seinistä pitää tulla himmeät, käytä maalia, jonka kiiltoaste on alle 10. Keittiön seinät kannattaa maalata kiiltävällä, esimerkiksi kiiltoasteen 70 maalilla, jotta seinät voi pestä säännöllisesti.

Voit maalata paremmin kuin maalari!

Se kuulostaa uskomattomalta, mutta pitää paikkansa. Itse maalatut pinnat näyttävät usein paremmilta kuin maalarin jäljiltä. Se johtuu siitä, että maalarilla on kiire seuraavan asiakkaan luo. Itse maalaamalla seinät ehtivät kuivua kunnolla ennen seuraavan maalikerroksen levittämistä. Seinien maalaaminen ei ole vaikeaa, kun huone jaetaan osiin ja pinnat maalataan hyvässä järjestyksessä. Niin ammattilaisetkin tekevät.