Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kyllästyttävätkö paperitapetit? Nyt ne saavat lähteä!

Kyllästyttävätkö paperitapetit? Nyt ne saavat lähteä!

Poista paperitapetti kaapimella

Tapettikaavin on tärkein ase paperitapetin poistamisessa. Aloita kaapimalla tapetti rikki useasta kohdasta ja työntämällä rauta kunnolla tapetin alle. Jos tapetin rei’ittäminen tuntuu vaikealta, kokeile piikkitelaa. Sen piikit repivät paperin rikki, jotta kaavin pääsee sen alle.

Poista paperitapetti liuottimella

Jos tapetti ei irtoa kaapimella, tapetinpoistoaine on seuraava keino. Laimenna tapetinpoistoainetta valmistajan ohjeen mukaan ja kaada se sumutinkannuun. Kastele tapetti huolellisesti ja anna sen vettyä kunnolla. Kastunut tapetti on helppo poistaa kaapimella. Kipsilevyihin tarttunutta tapettia EI saa irrottaa kastelemalla, sillä liuotin irrottaa pahvin kipsilevyn pinnasta. Kipsilevyseinässä oleva tapetti on pakko vain kaapia irti.

Sileät seinät tapetin tilalle

Paperitapetin poistamisen jäljiltä seinässä on usein pieniä reikiä, jotka pitää tasoittaa piiloon. Tasoita seinä saman tien, vaikka siellä täällä olisi vielä pieniä määriä liisteriä. Voit hioa koko seinän kerralla, kun tasoite on kuivunut. Liisterijäämät lähtevät samalla. Levitä lopuksi seinälle tasoitetapetti, jos haluat varmistaa, että seinät eivät halkea.

Sileät seinät muilla keinoin

Voit saada sileät seinät myös ilman tasoitetapettia. Yleistasoitteella tehty ylitasoitus on helppo tapa, joka jättää pinnat hieman rouheammiksi kuin tasoitetapetti. Yksi vaihtoehto on telalla levitettävä tasoite, joka tasoitetaan myöhemmin.

LUE LISÄÄ: Seinätasoite silottaa pinnan

Nämä ohjeet auttavat sinua poistamaan vanhan paperitapetin ja tekemään tilalle uuden, sileän ja kestävän seinäpinnan.