Video
Helppo
Vaikea

Kun kiinnittää katseensa seinään, huomaa yleensä vain sen, onko seinäpinta rapattu, maalattu vai tapetoitu. Harvemmin tulee katsoneeksi sitä, miltä jalkalistat näyttävät. Sen kerran kun sen tekee ja huomaa, että niitä ei joko ole tai että ne ovat vaurioituneet tai huonosti kiinnitetty, tulee helposti ajatelleeksi, että onpas hutiloitua jälkeä. Kun jalkalistat ja listat on asennettu ja kiinnitetty huolella, ne täydentävät seinän ilmettä. Tehtävästä selviää hyvin helpolla. Asennamme jalkalistat oviaukkoon, joka on pistetty umpeen. Jalka- ja lattialistojen on sovittava olemassa oleviin listoihin ja paneeleihin, jotta seinän ilme näyttää viimeistellyltä myös alareunastaan.

TOIMI NÄIN:

1. Mittaa jalkalistan pituus

Sahaa lista toisesta päästä niin, että se istuu olemassa olevaan listaan. Jos sitä ei ole sahattu suoraan kulmaan, se kannattaa tehdä nyt.

2. Jalkalista sahataan monitoimisahalla

Olemassa oleva lista oli sahattu jiiriin ja se oli rispaantunut, joten se sahattiin puhtaaksi hienohampaisella monitoimisahan terällä. Saha on todella kätevä väline tähän työhön.

3. Jalkalista kiinnitetään asennusliimalla ja yhdellä uppokantanaulalla, jos tarpeen

Listan päätyihin laitetaan hieman puuliimaa ennen kuin ne kiinnitetään. On hyvä, jos listoja joutuu hieman puristamaan paikalleen. Käytä puukiilaa.

4. Kiinnitä lattialista

Mittaa, sahaa pituuteen ja asenna 1,2 x 35 mm uppokantanauloilla. Laita hieman puuliimaa listan päätyihin. Siistein jälki syntyy, jos lattialistan saumat sijoittuvat hieman limittäin jalkalistojen saumoihin nähden.

5. Pursota seinän ja listan väliin akryylivana, niin saumakohdasta tulee siisti

Jos jalkalistat vaativat vielä yhden maalikerroksen, se kannattaa tehdä nyt, niin saat lopputuloksesta täydellisen.