Pienet reiät ja halkeamat rapatussa seinässä


Putkilossa myytävällä laastilla on helppo korjata rapatussa seinässä olevat pienet reiät. Laasti pitää vain puristaa reikään ja tasoittaa. Et joudu sekoittamaan laastia.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
10 euroa

Johdanto

Jos talosi rapatussa seinässä on reikä tai halkeama, haluat varmasti korjata sen. Rappaustöihin ryhtyminen ei kuitenkaan ehkä houkuttele, sillä siitä aiheu-tuu paljon sotkua ja työ vie aikaa.

Tässä esimerkissä käytämme putki-losta pursotettavaa valmista laastia, sillä reiän täyttäminen ei vaadi paljon materiaalia. Näin toimien ei tarvitse edes sekoittaa sementtiä.

Kun reikä korjataan, on tärkeää, että kaikki irronnut rappausaines poistetaan ensin. Tämän voi tehdä vasaralla ja taltalla, jos reikä on suurehko. Pienemmät reiät saa siistittyä vanhalla ruuvitaltalla.

ONGELMA:
Seinässä on reikä, jonka ympäriltä maali ja rappaus ovat lohkeilleet irti.

RATKAISU:
Reikä paikataan korjausmassalla, ja seinä maalataan kauttaaltaan tasaisen valkoiseksi.

Vie aikaa

Noin 1 tunti (+ kuivumisaika)

Hinta

Noin 10 €

Vaikeusaste

Korjaus on hyvin helppo, kunhan vain poistat kaiken irronneen rappauksen, ennen kuin paikkaat reiän.

Ohjeet

1

Poista irronnut rappaus reiän ympäriltä. Naputtele vasaralla ja taltalla. Kaikki irtorappaus on poistettava, jotta uusi laasti kiinnittyy kunnolla. Reikä kannattaa imuroida pölystä puhtaaksi, ennen kuin sen täyttää.

2

Kostuta reikää vedellä, ennen kuin täytät sen korjausmassalla. Vesi saa massan kiinnittymään paremmin. Sumutin-pullo on kätevä apuväline, sillä sen avulla vettä saa suihkutettua pienissä erissä. Vettä ei nimittäin tarvita kovin paljon.

3

Täytä reikä korjausmassalla. Massan saa helposti puristettua myös syvään reikään, joten koko reikä voidaan täyttää. Voit käyttää myös tavallista astiassa sekoitettavaa sementtiä.

4

Silota massa muurauskauhalla, jotta saat pinnasta täysin tasaisen. Anna massan kuivua, ennen kuin jatkat. Jos korjauksen pinta tulee seinäpinnan yli, voit hioa kovettunutta massaa hiomapaperilla.

5

Maalaa seinä lopuksi valkoiseksi huoneen muiden seinien tapaan. Enää ei näe, että seinässä olisi joskus ollut reikä.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Seinät