Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pienet reiät ja halkeamat rapatussa seinässä


Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Putkilossa myytävällä laastilla on helppo korjata rapatussa seinässä olevat pienet reiät. Laasti pitää vain puristaa reikään ja tasoittaa. Et joudu sekoittamaan laastia.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
10 euroa
Reikä seinän rappauksessa

Johdanto

Jos talosi rapatussa seinässä on reikä tai halkeama, haluat varmasti korjata sen. Rappaustöihin ryhtyminen ei kuitenkaan ehkä houkuttele, sillä siitä aiheu-tuu paljon sotkua ja työ vie aikaa.

Tässä esimerkissä käytämme putki-losta pursotettavaa valmista laastia, sillä reiän täyttäminen ei vaadi paljon materiaalia. Näin toimien ei tarvitse edes sekoittaa sementtiä.

Kun reikä korjataan, on tärkeää, että kaikki irronnut rappausaines poistetaan ensin. Tämän voi tehdä vasaralla ja taltalla, jos reikä on suurehko. Pienemmät reiät saa siistittyä vanhalla ruuvitaltalla.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Poista irronnut rappaus reiän ympäriltä. Naputtele vasaralla ja taltalla. Kaikki irtorappaus on poistettava, jotta uusi laasti kiinnittyy kunnolla. Reikä kannattaa imuroida pölystä puhtaaksi, ennen kuin sen täyttää.

2

Kostuta reikää vedellä, ennen kuin täytät sen korjausmassalla. Vesi saa massan kiinnittymään paremmin. Sumutin-pullo on kätevä apuväline, sillä sen avulla vettä saa suihkutettua pienissä erissä. Vettä ei nimittäin tarvita kovin paljon.

3

Täytä reikä korjausmassalla. Massan saa helposti puristettua myös syvään reikään, joten koko reikä voidaan täyttää. Voit käyttää myös tavallista astiassa sekoitettavaa sementtiä.

4

Silota massa muurauskauhalla, jotta saat pinnasta täysin tasaisen. Anna massan kuivua, ennen kuin jatkat. Jos korjauksen pinta tulee seinäpinnan yli, voit hioa kovettunutta massaa hiomapaperilla.

5

Maalaa seinä lopuksi valkoiseksi huoneen muiden seinien tapaan. Enää ei näe, että seinässä olisi joskus ollut reikä.

Vie aikaa

Noin 1 tunti (+ kuivumisaika)

Hinta

Noin 10 €

Vaikeusaste

Korjaus on hyvin helppo, kunhan vain poistat kaiken irronneen rappauksen, ennen kuin paikkaat reiän.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin