Seinän ylitasoitus! Pinnasta tulee tasainen ja yhtenäinen, kun liikutat lastaa pitkillä vedoilla etkä paina sitä liian kovasti. Oikeat otteet säästävät paljon aikaa ja vähentävät hiomista.

Pinnasta tulee tasainen ja yhtenäinen, kun liikutat lastaa pitkillä vedoilla etkä paina sitä liian kovasti. Oikeat otteet säästävät paljon aikaa ja vähentävät hiomista.

Suurin osa nykyaikaisista tasoitteista luokitellaan kevyttasoitteiksi. Luokitus ei takaa sitä, että tasoitteen käyttäminen olisi kevyttä tai helppoa. Kevyttasoitteen nimi tulee siitä, että se on huomattavasti kevyempää kuin aiemmin suositut hiekkatasoitteet. Nykyaikaisissa tasoitteissa on vinyyliasetaattipolymeerien kaltaisia täyteaineita, jotka painavat selvästi vähemmän kuin hiekka.

Ylitasoittaminen tarkoittaa koko seinän tasoittamista, ei pelkkien saumojen ja kolojen oikaisua. Jokainen voi oppia ylitasoittamaan, mutta se vaatii kokeilemista ja ennakkoluulotonta otetta. Lastaa pitää osata käyttää oikein ja painaa sopivasti, ja tasoitetta pitää annostella oikein.

Ylitasoittaminen onnistuu harvoin ensimmäisellä kerralla, mutta pinnan voi hioa, pohjustaa ja tasoittaa niin monta kertaa kuin on tarpeen. Parin harjoituskerran jälkeen tasoittaminen alkaa sujua niin hyvin, että seinät voi pinnoittaa tapetilla tai maalilla.

Näin ylitasoitat seinän

Näissä tee se itse -ohjeissa kerrotaan, miten ylitasoitat seinän. Näytämme, miten:

  • siistit seinät ennen tasoittamista
  • tasoitat ruuvinkannat ja kipsilevyjen saumat
  • vahvistat liitokset
  • teet työn helpommin käyttämällä kahta lastaa samanaikaisesti
  • tasoitat isot pinnat
  • saat vahvat ja terävät nurkat