Video
Helppo
Vaikea

Jos kiviseinätulppa on irronnut, voit toki yrittää perinteisiä ratkaisuja kuten isompaa ruuvia tai paria tulitikkua, jotka toimivat kiiloina, mutta ne ovat pelkästään väliaikaisia ratkaisuja eivätkä kestä pidemmän päälle. Lopulta jäljellä ei ole kuin yksi vaihtoehto, nimittäin aloittaa alusta ja täyttää seinään tehty reikä. Tulppa voi repeytyä irti monesta eri syystä, se voi johtua mm. seinän rakennusmateriaalista. Tämän vuoksi pora, tulppa ja ruuvi on valittava juuri kulloinkin käsillä olevaa korjausta varten, muussa tapauksessa korjaus ei yleensä onnistu.

TÄYTÄ PORAUSREIKÄ:

1. Puhdista ensin reikä

Pöly heikentää tulpan kantokykyä ja vaikeuttaa täyteaineen kunnollista kiinnittymistä. Käytä imupilliä, jonka voi taivuttaa, jotta voit puhaltaa pölyt pois saamatta niitä kasvoillesi.

2. Harjaa alue siveltimellä ja vähällä vedellä

Se auttaa sementtipohjaista täyteainetta kiinnittymään paremmin. VINKKI: Voit myös käyttää ruuvinkestävää tasoitemassaa, jos haluat mieluummin porata reiän myöhemmin.

3. Aseta uuteen ruuvitulppaan ruuvi

niin tulppa on helpompi painaa märkään täyteaineeseen. Tulpan täytyy mennä riittävän syvälle reikään, jotta se ei jää liiaksi seinästä ulos. Ruuvi poistetaan taas myöhemmin.

4. Tasoita alue tarvittaessa

jotta pinnasta tulee sileä. Kannattaa odottaa pari päivää ennen kuin yrittää kuormittaa uutta tulppaa, jotta voi olla varma, että täyteaine on varmasti kuivunut.

5. Pieni nokare maalia täydentää korjauksen

Tulppa istuu nyt vankasti seinään ankkuroituna ja on jälleen valmis käyttöön.