Särkynyt kipsilevyseinä

Kipsilevyyn on tullut reikä. Näytämme, miten korjaat sen.

Onko kipsilevyseinässäsi ruma reikä, joka pitäisi paikata? Voit korjata reiän itse niin hyvin, että paikkaa on vaikea erottaa muusta seinästä.

Paikkaamiseen tarvitaan kaksi reikäsahaa, joiden halkaisijat ovat melkein yhtä isot. Esimerkiksi 57 ja 60 millin terät sopivat tarkoitukseen hyvin.

Pienempää terää käytetään särkyneen kohdan poistamiseen ja isompaa terää paikan tekemiseen. Isommalla terällä tehty paikka sopii pienemmällä terällä porattuun reikään kuin valettu. Kuppiteräsarjat on suunniteltu siten, että isommalla terällä tehty paikka sopii täydellisesti kokoa pienemmän terän reikään.

Jos seinässä on kaksi kipsilevykerrosta, poraa reikä vain päällimmäiseen levyyn, jotta paikka on helppo kiinnittää. Voit tarvittaessa korjata alempaa levyä rakennusvaahdolla. Se ei kuitenkaan yleensä ole tarpeen.

Tämä aiheutti vaurion

  • Väkisin irrotetut erikoistulpat. Hyllyjen tai taulutelevision ripustamiseen tarkoitetut erikoistulpat pitävät tavarat lujasti kiinni ohuessa kipsilevyssä. Tulppia ei kuitenkaan pidä repiä irti, sillä ne vievät mukanaan ison palan seinää.

  • Puuttuva ovistoppari. Ovenkahva voi tehdä levyyn ruman reiän, ellei lattiassa ole ovistopparia tai seinässä pehmustetyynyä. Ison reiän paikkaamiseen tarvitaan kipsilevyä ja tasoitetta.