Video
Helppo
Vaikea

Onneksi suuretkin seinään tulleet reiät on mahdollista korjata. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Seinässä oleva reikä paikataan uudella kipsilevyn palalla, joka on vähintään 5 cm korkeampi ja leveämpi kuin seinään tullut reikä. Mittaan leikattua korjauspalaa mallina käyttäen seinään piirretään paikkausreiän ääriviivat.

TEE NÄIN:

1. Mittaa vaurioituneen alueen koko

Mittaa käytetään korjauslevyn leikkaamiseksi oikeaan kokoon. Sen pitää olla vähintään 5 cm korjattavaa reikää suurempi sekä leveydeltään että korkeudeltaan.

2. Sahaa kipsilevystä pala ja

viistä sen reunat hiomalla hieman sisäänpäin seinän sisään upotettavalta puolelta. Levypalaa käytetään mallina korjauskohdan merkitsemiseen. Varmista, että vauriokohdan ympärillä on suunnilleen yhtä paljon tilaa.

3. Työnnä kaksi listapalaa seinän sisään reikään

Listojen pitäisi olla vähintään 5–6 cm leveitä, ja vähintään 5–6 cm korkeampia kuin seinässä oleva reikä. Sivele listoihin liimaa ennen kuin työnnät ne paikoilleen.

4. Pidä listasta hyvin kiinni ja vedä sitä kipsilevyä vasten

kun ruuvaat sen kiinni. Jokainen lista kiinnitetään vähintään kahdella kipsilevyruuvilla. TÄRKEÄÄ! Ruuvit kiinnitetään niin syvälle, että kannat ovat kipsilevyn pinnan tasossa.

5. Tasoita korjausalue kipsitai akryylitasoitteella

Käytä leveää lastaa. Jos olet ollut huolellinen, kertatasoitus saattaa riittää. Kun tasoite on kuivunut, hio seinä kevyesti karkeudella 100 tai 120, ennen kuin pohjustat ja maalaat sen.