Kiristä hylly ja sivukappaleet yhteen ja mittaa sitten liitosten paikat. Muista, että puuosien on oltava aivan kohdakkain. Laudat ovat tässä 40 mm paksuja ja 20 cm leveitä, ja ne yhdistetään piiloliitoksella kahdesta kohdasta. Mittaa 5 cm kummastakin sivusta.

Mittaa pohjasta 2 cm ylöspäin niin, että porattavat reiät tulevat pohjalaudan keskelle. Poraa 12 mm:n puuporalla 10 cm puuaineksen sisään. Puuporalla porattaessa kannatta terä ottaa kerran ulos ja poistaa puuaines, joka on tarttunut poranterään. Sahaa sitten 12 mm:n pyörölistasta kaksi 9 cm:n pätkää.

Veistä toista päätä hiukan teräväksi, niin se liukuu helpommin reikiin ja puristaa liiman suuremmalle alueelle. Sivele päähän reilusti puuliimaa aaltomaisin liikein, jotta liimaa tulee riittävästi myös reikiin. Kiristä sivukappale jälleen paikalleen ja pursota hiukan liimaa reikiin.

Työnnä pyörölistan pätkät sisään ja hakkaa lopuksi vasaralla, kunnes lista ei enää uppoa reikään. Pohja- ja sivukappaleet voi yhdistää myös 45 asteen kulmassa. Silloin lopputulos on erityisen huolitellun näköinen.

Tässäkin reiät porataan 5 cm:n päähän reunasta ja 2 cm:n päähän pohjasta. Nyt käytetään niin sanottua 12 mm:n forstner-terää, jolla porataan 2 cm puun sisään.Jotta pohja- ja sivukappale ovat varmasti kohdakkain, ne on puristettava tiukasti yhteen ennen ruuvinreikien poraamista. Nyt porataan pohjalautaan pari senttiä syvä reikä 4 mm:n terällä.

Kun se on porattu, osat otetaan erilleen ja pohjalaudan viistoon reunaan sivellään reilusti puuliimaa. Levitä liima aaltomaisesti ja pursota yläreunaan vielä lisää liimaa. Sivukappaleeseen liimaa tarvitaan vain siihen sivuun, joka kääntyy alaspäin.

Purista kappaleet tiukasti yhteen. Nyt osat voi kiinnittää yhteen kahdella 5 x 70 mm:n puuruuvilla. Pyyhi ylipursunnut liima heti pois. Se on paljon hankalampaa, jos liima ehtii kuivua. Nyt ruuvien kannat peitetään puutapeilla.

Ne porataan tappiporalla. Tappipora kuuluu forstner-teräkokonaisuuteen. Tässä tapauksessa käytettiin 12 mm:n tappiporaa. Tapit valmistetaan samasta laudasta kuin hyllyt.Tapit ovat pari milliä pidemmät kuin reiät.

Ne irrotetaan helposti taltan avulla.Sivele päähän hiukan puuliimaa ja lyö tapit paikalleen.Lyö vielä lopuksi muutama kevyt vasaranisku. Lyhennä tapit taltan avulla ja hio reunan tasalle. Hio lauta ja tapit tasohiomakoneella ja hienolla hiekkapaperilla nro 180. Tapit ovat lähes näkymättömiä, ja kun vielä öljyät hyllyn, niitä ei huomaa lainkaan. Tasohiomakoneella voit pehmentää myös hyllyn teräviä reunoja.

Tässä mallikappaleen toisessa päässä on käytetty mäntypuisia tappeja, mikä voi myös olla kaunis yksityiskohta. On makuasia, haluaako koota hyllyyn suoralla liitoksella vai jiiriin sahatulla, vaaleilla vai tummilla tapeilla – kumpikin vaihtoehto on yhtä kestävä.