Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paljasta sähkösyöpöt ja säästä satasia!

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Sähkölasku kertoo, kuinka paljon sähköä sinä ja perheesi käytätte. Se ei kuitenkaan kerro, mihin virta kuluu. Smappee on pieni vekotin, joka mittaa yksittäisten sähkölaitteiden kulutuksen. Se kertoo, mitkä laitteet vievät eniten sähköä ja miten voit säästää rahaa.

Löydä sähkösyöpöt ja säästä satasia

Nelihenkinen perhe voi vähentää sähkönkäyttöä peräti 2 500 kilowattitunnilla vuodessa omia kulutustottumuksiaan muuttamalla ja sulkemalla eniten virtaa kuluttavat laitteet.

Tiedätkö, miksi sähkölaskusi on välillä hämmentävän suuri ja mitkä sähkölaitteet kuluttavat tarpeettoman paljon virtaa?

Sitä voi olla vaikea selvittää ilman kulutusmittaria. Markkinoilla on erilaisia pistorasiaan kytkettäviä mittareita, jotka kertovat esimerkiksi sen, kuinka monta kilowattituntia leivänpaahdin vie yhdellä käyttökerralla. Pienten mittareiden käyttäminen on kuitenkin hankalaa, eikä niillä ole helppo mitata kiinteästi asennettujen sähkölaitteiden kuten lieden, uunin ja kuivausrummun sähkönkulutusta.

Smappee on pieni laite, joka antaa tarkan vastauksen kaikkiin sähkönkäyttöä koskeviin kysymyksiin. Se valvoo kodin sähkönkulutusta kellon ympäri ja tunnistaa jokaisen sähkölaitteen. Kun eri laitteiden virrankulutus on tiedossa, voit sammuttaa sähkösyöpöt helposti älypuhelimella tai tabletilla.

Näin se toimii

Smappeen mukana tulee kolme pihtivirtamittaria, jotka kiinnitetään virtajohtoihin sähkömittarin viereen.
Jonkin ajan kuluttua Smappee oppii tunnistamaan eri laitteiden taajuuden ja erottelee ne yksittäisiksi laitteiksi Smappee-sovellukseen. Laitteiden tunnistaminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta esimerkiksi maalämpöpumpun ja lattialämmityksen voi erottaa toisistaan päättelemällä. Tunnistamisen ja nimeämisen jälkeen laitteiden sähkönkulutusta on helppo seurata reaaliajassa. Kun näet, kuinka paljon laitteiden käyttäminen maksaa, voit päättää, kannattaako ne sammuttaa vai vaihtaa uusiin matalaenergiamalleihin.

Löydä ideoita, ohjeita ja keinoja, joilla voit säästää ja optimoida kotisi sähkönkäyttöä täältä.

Näin asennat Smappeen

Kolmeen virtajohtoon kiinnitettävä Smappee maksaa 249 euroa. Järjestelmään voi liittää myös vesi- ja kaasumittarin sekä älypistorasioita. Jos käytät paljon sähköä, laitteet voivat maksaa itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa.

Tee näin:

1. Yhdistä Smappee kotiverkkoon. Laite on langattomassa yhteydessä tabletin, älypuhelimen tai tietokoneen kanssa.

2. Vie Smappee sähkötaulun luo. Kiinnitä laitteen pihtivirtamittarit kolmen vaihejohdon ympärille ja liitä pihtivirtamittarien johdot Smappeehen.

3. Katsoa, kuinka paljon sähköä laitteet kuluttavat. Laite tunnistaa ensimmäiset laitteet parissa päivässä ja lisää viikon kuluessa. Hyvällä tuurilla kaikki laitteet löytyvät parissa kuukaudessa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Paljasta sähkösyöpöt ja säästä satasia!
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin