Jos omistaa vain muutamia vuosia vanhan talon, voi ansaita verotonta tuloa vielä monta vuotta. Asentaapa mineraalivillaa huonosti eristettyyn yläpohjaan, eristää lämminvesiputket tai tiivistää vetoisat ikkunat, investointi tuottaa nopeasti siihen sijoitetun rahamäärän takaisin pienempien lämmityskulujen myötä.

Tämän jälkeen energia- ja lämmityslaskut tuntuvat mukavan pieniltä. Töihin voi tarttua jo nyt, kun poliitikot ja asiantuntijat vielä etsivät keinoja valtavan energiankulutuksen leikkaamiseksi.

Pitää vain päättää, millä keinoin voi säästää eniten, ja tehdä sitten suunnitelma. Jokainen talo on omanlaisensa, ja sijoitettava summa ja käytettävissä oleva työaika pitää sovittaa omaan talouteen.

Joku saattaa haluta aloittaa tiivisteistä ja putkieristeistä. Nämä ovat varmasti hyviä kohteita. Jos vetoisia ikkunoita ei ole kovin monta, voi pohtia suurempia kohteita kuten lisäeristämistä tai uutta lämmitysjärjestelmää. Niiden takaisinmaksuaika on pidempi, mutta uudistukset tuottavat pidemmän päälle eniten rahaa.

Edut ovat valtavat. Kun työn tekee itse, kulut jäävät selvästi pienemmiksi ja tuotto vastaavasti suuremmaksi.

Eristä lämminvesiputket Jos lämminvesiputkia ei ole eristetty, tästä kannattaa aloittaa.

Osta vähän kuluttava laite Jos sähköä, vettä ja lämpöä kuluu liikaa, kannattaa ostaa pihimpi laite.

200 mm eristettä ullakolle Välipohjan riittävä lisäeristäminen tuo aina selvää säästöä.

Näin saat edullisempaa lämpöä Pelletit, maalämpö, kaukolämpö, aurinko – mikä sopii minulle?

Energiaikkunat pikkurahalla Vanhat ikkunat muuntuvat energiansäästöikkunoiksi pienillä keinoilla.

Käy helposti vintillä, mutta säilytä lämpö alhaalla Tiivis, eristetty ullwakonluukku

Verkkosivustostamme löytyy apu monen monituisiin projekteihin aina seinän maalaamisesta, vesihanan vaihdosta ja lattialämmityksen asentamisesta isoihin koko talon uudistuksiin. Lue lisää >>