Ajattele, jos voisit säästää 2 000 € vuodessa pelkästään ajattelemalla hieman tarkemmin. Tai 4 000 € vuodessa muutamalla hankinnalla ja parilla arkirutiinien muutoksella.

Tiedät varmasti jo ennestään, että voit säästää lisäeristämällä talosi ulkopuolelta, nostamalla lattialaudat ylös ja eristämällä alapohjan jne. Nämä toimet ovat kuitenkin kalliita ja työläitä. Eikä tämä artikkeli käsittele niitä.

Sen sijaan kerromme niistä rahoista, jotka vain odottavat ottajaansa kotinurkissa, kellarissa ja kuivausrummussa. Ajattelemalla asiat uudella tavalla ja sijoittamalla energiaa säästäviin tarvikkeisiin, energiansäästölamppuihin ja ilman kosketusta käynnistyviin vesihanoihin voi säästää vuosittain todella paljon rahaa.

Veden ja virran kulutus maksaa, joten mitä vähemmän niitä kuluttaa, sitä enemmän rahaa jää säästöön kaikkeen muuhun mukavampaan kuin kiinteisiin energiamaksuihin. Arkitoimet – pitkät suihkut, hieman liian korkeat lämpötilat, tyhjissä huoneissa palavat valot, huriseva kuivausrumpu ja tyhjät kuivausnarut – voivat olla varsinainen kultakaivos, kun toimien kustannukset lasketaan yhteen.