Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Uuninluukun tiiviste

Tulosta Tallenna artikkeli

Jos lämmitysuunia käytetään säännöllisesti, uuninluukun lasikuitutiiviste pitää vaihtaa kerran vuodessa. Muuten uuni vetää väärin, mikä heikentää sen lämmitystehoa. Aluksi irrotetaan uuninluukku, niin että tiivisteen voi vaihtaa esimerkiksi työpöydällä.

Tiiviste on helpoin irrottaa ruuvimeisselillä, jolla sen voi hivuttaa irti koko matkalta. Jotta uusi tiiviste tulee kunnolla paikalleen, sen uran on oltava täysin puhdas. Siksi kaikki vanhan tiivisteen jäänteet pitää raaputtaa pois.

Jos uuninluukun lasikin vaihdetaan, se kannattaa tehdä nyt. Lasi on useimmiten kiinni neljällä pienellä jousitetulla pultilla, jotka on helppo ruuvata irti niin, että lasin voi irrottaa. Uusi lasi asetetaan paikalleen ja ruuvataan kiinni – mutta ei liian kireälle.

Ennen uuden lasikuitutiivisteen kiinnittämistä uraan levitetään ohutta saumauskittiä, joka on keraamista liimaa. Liima on usein hieman liian ohutta ja ruskehtavaa heti kun se tulee putkilosta.

Putkiloa pitääkin puristaa, kunnes liima on kiinteämpää, ja sitten sitä levitetään ohuena juovana koko matkalta. Tiiviste asetetaan niin, että se tarvitsee leikata poikki vain kertaalleen aivan lopuksi. Näin ei tule turhia liitoksia, jotka eivät ole täysin tiiviitä, jolloin uuni ei vedä niiden kohdalta kunnolla.

Kansi kiinnitetään saman tien paikalleen ja suljetaan tiiviisti, niin että tiiviste painuu kunnolla paikalleen. Luukun annetaan olla kiinni noin tunnin ajan, jotta liima ehtii kuivua. Nyt uuni toimii taas tehokkaasti.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Uuninluukun tiiviste
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin