Tiiviste on helpoin irrottaa ruuvimeisselillä, jolla sen voi hivuttaa irti koko matkalta. Jotta uusi tiiviste tulee kunnolla paikalleen, sen uran on oltava täysin puhdas. Siksi kaikki vanhan tiivisteen jäänteet pitää raaputtaa pois.

Jos uuninluukun lasikin vaihdetaan, se kannattaa tehdä nyt. Lasi on useimmiten kiinni neljällä pienellä jousitetulla pultilla, jotka on helppo ruuvata irti niin, että lasin voi irrottaa. Uusi lasi asetetaan paikalleen ja ruuvataan kiinni – mutta ei liian kireälle.

Ennen uuden lasikuitutiivisteen kiinnittämistä uraan levitetään ohutta saumauskittiä, joka on keraamista liimaa. Liima on usein hieman liian ohutta ja ruskehtavaa heti kun se tulee putkilosta.

Putkiloa pitääkin puristaa, kunnes liima on kiinteämpää, ja sitten sitä levitetään ohuena juovana koko matkalta. Tiiviste asetetaan niin, että se tarvitsee leikata poikki vain kertaalleen aivan lopuksi. Näin ei tule turhia liitoksia, jotka eivät ole täysin tiiviitä, jolloin uuni ei vedä niiden kohdalta kunnolla.

Kansi kiinnitetään saman tien paikalleen ja suljetaan tiiviisti, niin että tiiviste painuu kunnolla paikalleen. Luukun annetaan olla kiinni noin tunnin ajan, jotta liima ehtii kuivua. Nyt uuni toimii taas tehokkaasti.