Sähkölaskun pienentämiseen on tuskin toista yhtä näppärää keinoa kuin ilmalämpöpumppu. Nopeasti asennettava pumppu on hyvä lisälämmitysmuoto varsinkin sähköllä ja öljyllä lämpiävään taloon sekä hyvä valinta ennestään kylmälle kesämökille. Lämpöpumppu toimii sähköllä, mutta käyttää energian hyödykseen paljon suoraa sähkölämmitystä tehokkaammin.

Kasasimme lämpöpumpuista 20 sivun lukupaketin, jotta et joudu ostamaan sikaa säkissä.

Lukupaketti sisältää:

  1. Näin kylmyys muuttuu lämmöksi. Näytämme, miten lämpöpumppu toimii.
  2. Näin valitset oikean mallin. 14 kysymystä ja vastausta.
  3. Kun vain paras on tarpeeksi hyvä. Lämpöpumppujen Ferrari.
  4. Lämpöpumpun asentaminen. Mihin pumppu pitää sijoittaa?
  5. Lämpöpumpun suoja. Näin se rakennetaan itse.

Pumppu muuttaa kylmyyden lämmöksi

Lämpöpumppua olisi ennen pidetty taikuutena, sillä se muuttaa kylmyyden lämmöksi. Todellisuudessa pumppu ei taio vaan hyödyntää lämpötilaeroja lämmön tuottamiseen. Lämpöpumppu tarvitsee toimiakseen vain vähän sähköä. Tehokkaimmat pumput tuottavat neljä kertaa enemmän energiaa kuin käyttävät.

LUE LISÄÄ: Lämpöpumpun suoja: Rakenna itse!

Autamme oikean valinnan tekemisessä

Markkinoille tulee koko ajan lisää ilmalämpöpumppuja. Kaikki mallit eivät kuitenkaan ole kovin hyviä. Pumppuhuuman alkuaikoina moni valmistaja kehuskeli hyvällä hyötysuhteella. Valitettavasti myöhemmin kävi ilmi, että hyötysuhteet oli mitattu seitsemän lämpöasteen olosuhteissa. Suomessa on tunnetusti paljon kylmempää, eivätkä kaikki ensimmäisen polven lämpöpumput olleet erityisen tehokkaita.

Mittarit ovat parantuneet, mutta pumppukaupoilla kannattaa edelleen olla tarkkana. Mieti myös sitä, miten lämmität käyttöveden, sillä ilmalämpöpumppu lämmittää vain talon sisäilman.

Lataa koko lämpöpumppupaketti

Kokosimme 20 sivun teemanumeroon kaiken tiedon, jota tarvitset lämpöpumpun ostamiseen. Lue paketti, jotta osaat hankkia parhaan mahdollisen pumpun, etkä joudu ostamaan sikaa säkissä.