Helppo
Vaikea
Danfoss langattomat termostaatit

Langattomia termostaatteja säädellään älypuhelimella tai tabletilla ja ilmaisella sovelluksella.

Danfossin älytermostaatit helpottavat kodin lämmönsäätelyä. Valmistajan mukaan nillä voi leikata helposti 23 prosenttia lämmityskustannuksista. Miten se on mahdollista?

Säätelee pattereita tehokkaasti

Vanhanaikaiset, käsikäyttöiset termostaatit hukkaavat lämpöä, sillä ne tuottavat usein liikaa lämpöä. Termostaattia väännetään isommalle, kun ulkolämpötila laskee ja sisällä tulee kylmä. Kun ulkoilman lämpötila kohoaa uudelleen, lämmitysenergiaa alkaa kulua liikaa.

Täysille unohtunut patteri lämmittää sisäilmaa tarpeettomasti, ja sähkötaulun lukemat kasvavat silmissä. Danfoss living connect -termostaattien toiminta perustuu patterien tarkkaan säätelyyn.

Laske lämpötilaa työpäivän ajaksi

Kodin langattomaan sisäverkkoon yhdistettävä järjestelmä on yhteydessä termostaatteihin ja säätelee niiden toimintaa automaattisesti. Termostaatit voivat pudottaa huonelämpötilan 18 asteeseen työpäivän tai lomamatkan ajaksi.

Parasta järjestelmässä on kuitenkin se, että lämpötilaa voi säädellä älypuhelimella mistä päin maailmaa tahansa. Etäkäyttösovellus on ilmainen, ja sen voi ladata älypuhelimen lisäksi tablettiin.

LUE LISÄÄ: Miten termostaatti toimii?

Toimii kaikissa pattereissa

Danfoss living connect -järjestelmän voi tilata helposti verkkokaupasta. Nopea Google-haku tuottaa kymmeniä tarjouksia. Kolmen termostaatin, keskusyksikön ja huoneanturin paketti maksaa noin 400 euroa rahteineen.

Danfossin mukaan järjestelmä voi maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Järjestelmään voi liittää myöhemmin lisää termostaatteja tarpeen mukaan. Lisätermostaatit maksavat noin 40 euroa kappale.

TÄRKEÄÄ: Tutki vanhat termostaattisi

Älytermostaatit toimivat kaikissa vesikiertoisissa lämmityspattereissa. Jos vanhat termostaatit on kiinnitetty pattereihin kiristysrenkailla, tilaa samalla sopivat sovittimet. Sovittimet maksavat noin 10 euroa kappale.

Jos haluat liittää living connectin lattialämmitykseen, joudut hankkimaan lisäksi noin 180 euroa maksavan HC-kytkentäyksikön.

Lataa koko artikkeli. Saat termostaattien asennusohjeet vaihe vaiheelta!

Näyttö kertoo, mihin lämpötilaan termostaatti on säädetty. Termostaattia voi hienosäätää pohjassa ja sivuilla olevasta valikosta.