Vanha valosarja voi toki olla kaunis, mutta se saattaa olla myös melkoinen energiatuhlari.

Vanha valosarja voi toki olla kaunis, mutta se saattaa olla myös melkoinen energiatuhlari.

Joulukuussa luonnonvalo vähenee, ja yksi jos toinenkin meistä kaivaa varastojen kätköistä esiin vanhan kunnon jouluvalosarjan ja ripustaa valot parvekkeelle, kuistille tai pihalle kaamosta häätämään. Jos valosarjassa on hehkulankapolttimot, sähkölaskuun saattaa kuitenkin tulla sievoinen lisä.

Jos vanhanmallinen 80-wattinen valosarja on päällä päivin ja öin kuuden viikon ajan, tämä saattaa näkyä sähkölaskussa jopa 25 euron lisäyksenä. Moni polttaa valoja kolmen pimeimmän talvikuukauden ajan, jolloin lisälaskulle tulee jo tuplasti kokoa.

Valitse LED-valot

Uusissa valosarjoissa on usein LED-valot, ja sadan lampun sarja vie vain 5 wattia. Kolmen kuukauden yhtämittainen kulutus vie tällöin vain muutaman euron verran sähköä.

Säästät siis helposti jopa 45 euroa talvessa valitsemalla oikeanlaiset valot. Uudet LED-valosarjat eivät nekään ole kovin kalliita, joten investointi maksaa itsensä takaisin jo tammikuussa. Mikä parasta: LED-lamppujen paloaika on jopa 25-kertainen hehkulamppuun verrattuna.

Päätelmä: Mitä pidempi joulu, sen suurempi säästö!

Toimitus suosittelee: Säästä rahaa älypistorasialla!

Valojen sammuttaminen yöksi säästää paljon rahaa. Joulunalustohinassa valojen sammuttaminen kuitenkin unohtuu helposti. Valojen kytkeminen älypistorasiaan voi olla hyvä idea. Voit käyttää pistorasiaa älypuhelimellasi ja ajastaa valot sammumaan joka ilta.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle älypistorasia!

VIDEO: Tästä voit katsoa, miten älypistorasia toimii