Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tulevaisuuden eristeet

Tulosta Tallenna artikkeli

Lämpöeristykseltä vaaditaan jatkuvasti enemmän. Onneksi myös eristysmateriaalit ja -menetelmät kehittyvät koko ajan, eikä kunnollinen eristys enää edellytä paksuja seiniä ja pieniä ikkuna-aukkoja. Mineraalivillalla on monta oivaa haastajaa.

Jos joku koettaisi myydä sinulle lämmintä ilmaa, antaisit epäilemättä myyjälle palkinnoksi makeat naurut. Tarkkaan ajatellen eristysmateriaalien myynnissä on kuitenkin kysymys juuri lämpimästä ilmasta, ja kun eristysvaatimukset kasvavat kasvamistaan, eristysmateriaaleilta vaaditaan uutta tehokuutta.

Nykyratkaisulla eli mineraalivillaa, polystyreeniä tai selluvillaa käyttämällä rakennusten seinät, sisäkatot ja lattiat on pakko rakentaa entistäkin paksummiksi, kun haluaa noudattaa määräyksiä ja suosituksia. Rakennusteknisten ongelmien lisäksi tästä on myös se haitta, että paksumpi eristys vähentää varsinaista asuinpinta-alaa ja rakennuksen todellista käyttötilavuutta.

Tulevaisuuden eristysmateriaalien ja -ratkaisujen on siis oltava entistä ohuempia ja vähemmän tilaa vieviä. Mieluiten eristeen olisi oltava niin tehokasta, että jo parin senttimetrin paksuinen kerros eristäisi yhtä hyvin kuin kymmenkertaiset kerrokset mineraalivillaa tai polystyreeniä.

Viime vuosina markkinoille on tullut täysin uusia, ohuita ja entistä paremmin eristäviä materiaaleja. Esimerkiksi kansainvälinen Rockwool on tuonut Saksassa myyntiin Aerowolle-nimisen tuotteen. Se sisältää ultrakevyttä ja huokoista aerogeeliä, joka on uskomattoman hyvän lämmöneristyskykynsä vuoksi omiaan eristysmateriaaliksi tai osaksi eristystä.

Paitsi että aerogeeli on verratonta eristemateriaalia, se on muiden uusien alan keksintöjen tapaan myös käsittämättömän kallista. Tutkijat etsivätkin ratkaisuja, joiden avulla korkeita tuotantokustannuksia ja eristeiden kokonaishintaa voitaisiin laskea.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Byggevejledning: Tulevaisuuden eristeet
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin