Uutena talonomistajana saatat herätä painajaiseen, kun saat ensimmäisen lämmityslaskun. Päätät varmasti ensimmäiseksi kiivetä ullakolle tarkistaaksesi ullakkosi tilanteen. Jos kohtaat saman näyn kuin minä, kun löysin ullakoltani yhteen litistynyttä ja ympäriinsä levinnyttä vanhaa mineraalivillaa 100 mm:n kerroksena kattotuolien välissä ja rikkoutuneita palkkeja ja vanhaa roinaa, et voi kuin huokaista syvään ja painella maksamaan vuotuisen lämpölaskusi. Ei ole epäilystäkään siitä, minne lämmitykseen tarkoitetut eurot katoavat, mutta pelkkä ajatus tilanteen korjaamisesta saattaa pelottaa. Pelkkä ullakon siivokin on jo aivan järjetön. Ensin ullakko täytyy raivata tyhjäksi avaruusasuun muistuttavaan suojapukuun pukeutuneena. Sen jälkeen on ostettava valtava määrä eristettä, käytettävä paljon aikaa asennusohjeiden lukemiseen ja tuhlattava vielä monta viikonloppua varsinaiseen fyysiseen työhön.

LUE LISÄÄ: Ilmansulkupaperi: Tuulensuojalevy lisää eristystehoa 10 %| Tee Itse

Usein tilanne tuntuu niin ylitsepääsemättömältä, että sille ei lopulta tehdä mitään. Siinä tapauksessa, että asialle tehdään jotain, työ tehdään usein niin rimaa hipoen ja epäjohdonmukaisesti, että lopputulos ei millään tavalla vastaa siihen uhrattua työpanosta.

Tarkastelemme lähemmin sekä tunnettuja että vähemmän tunnettujakin eristemateriaaleja, jotta saat käsityksen siitä, mitä eri eristemateriaalit pystyvät tarjoamaan sinulle.

LUE LISÄÄ: Tarkastuskamera - Tämän takia se kannattaa hankkia