Eristematto on kätevä materiaali, jos välikatolla on paljon tyhjää tilaa.

Eristematto on kätevä materiaali, jos välikatolla on paljon tyhjää tilaa.

Ongelma

Ajattelin lisätä välikatolle 100 milliä eristettä. Kannattaisiko eristettä lisätä saman tien 200 milliä? Kuinka nopeasti lisäeristys maksaa itsensä takaisin?

Ratkaisu

Oikein tehty lisäeristys maksaa itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin. Takaisinmaksuvauhti riippuu siitä, kuinka paljon eristettä välikatolla oli aiemmin ja kuinka paljon eristettä lisätään. Paksun kerroksen lisääminen on suhteellisesti halvempaa kuin ohuen.

400 millin kerros mineraalivillaa täyttää nykyiset energiamääräykset. Jos 120-neliöisen talon välikatolla on valmiiksi 200 milliä villaa, toiset 200 milliä vähentää talon energiankulutusta noin 2 000 kilowattituntia vuodessa. Se vastaa noin 250 euron vuotuista säästöä. Itse tehtynä lisäeristys maksaa itsensä takaisin alle viidessä vuodessa.

LUE MYÖS: Ullakon eristäminen!

NÄIN ERISTÄT VÄLIKATON

Välikaton lisäeristäminen on varsin helppoa. Työssä pitää kuitenkin muistaa pari perusasiaa.

Räystäälle johtavia ilmarakoja ei saa tukkia, jottei rakenteisiin ala kertyä kosteutta. Muista myös, että eristeiden väliin ei saa jäädä rakoja eli niin sanottuja kylmäsiltoja.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin saat pienemmän lämmityslaskun!

Ovatko talosi yläpohja huonosti eristetty? Ovatko eristeet painuneet kasaan ikkunan alla, vai virtaako ulko-oven alta sisään kylmää ilmaa? Infrapunalämpömittari kertoo helposti ja nopeasti, mitkä paikat kannattaa eristää paremmin, jotta lämmityslasku pienenee.

Tarkista infrapunalämpömittarilla, mistä lämpö karkaa

Lämmityslaskun leikkaaminen alkaa ongelman paikallistamisesta. Siihen tarvitaan infrapunalämpömittaria. Osoita lasersäteellä mitattavaan paikkaan ja katso tulos näytöltä sekunnin päästä.

Juuri nyt saat infrapunalämpömittarin ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä vain 9,90 eurolla. Säästät 75,80 euroa.

Kyllä, kiitos: Kertokaa lisää infrapunalämpömittarista ja tarjouksesta

Täältä näet videon siitä, miten infrapunalämpömittari toimii: