Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Tässä seinä lisäeristetään Multipor-levyillä ilman höyrynsulkua.

Tässä seinä lisäeristetään Multipor-levyillä ilman höyrynsulkua.

Lisäeristys ilman höyrynsulkua

Ulkoseinät voi lisäeristää monella eri tavalla. Yleensä se kannattaa tehdä ulkopuolelta. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten moni on asentanut seiniensä sisäpuolelle lisää eristeitä, höyrynsulun ja kipsilevyn. Siitä on aiheutunut myöhemmin paljon home- ja sisäilmaongelmia.

Talon voi lisäeristää sisäpuolelta myös siten, ettei se aiheuta home- ja kosteusongelmia. Sen voi tehdä esimerkiksi Multipor-eristyslevyillä. .

Käytä Multiporia, kun lisäeristät ilman höyrynsulkua

Niin sanotut Multipor-eristyslevyt ovat täysin diffuusioavoimia ja epäorgaanisia. Se tarkoittaa, että home- ja lahottajasienet eivät tartu niihin. Levyt eristävät hyvin, mutta eivät vapauta ilmaan haitallisia yhdisteitä. Levyt sopivat hyvin esimerkiksi kellarin ja muiden kosteiden seinien lisäeristämiseen.

Multipor-levyt asennetaan ilman höyrynsulkua. Levyt imevät ja luovuttavat kosteutta huoneen ilmankosteuden vaihtelun mukaan, joten sisäilma pysyy aina hyvänä.

Multipor-levyjä on eripaksuisia. Suosittelemme 100 millin levyä, sillä se eristää kunnolla.

LUE LISÄÄ: Näin käytät kevytsoraharkkoja

Levyjen käsittely

Kun levyt ovat paikallaan, ne pitää käsitellä. Käsittely koostuu laastista, verkosta ja toisesta laastikerroksesta, jotka muodostavat kovan, kestävän ja maalattavan pinnan.

On tärkeää, että seinän maalataan diffuusioavoimella maalilla, jotta Multipor-levyt voivat hengittää. Älä levitä seinään orgaanista tapettiliisteriä, sillä se on orgaanista ja hyvä kasvualusta homeelle. Älä liimaa seinälle mitään, mikä estää kosteuden siirtymisen seinään.

Lataa täydelliset ohjeet sisäpuoliseen lisäeristämiseen ilman höyrynsulkua

Voit ladata tältä sivulta artikkelin, jossa annetaan täydelliset ohjeet ulkoseinien lisäeristämiseen ilman höyrynsulkua. Voit lukea artikkelista muun muassa, miten valmistelet seinät, asennat levyt ja vedät johdot levyjen sisään.