Helppo
Vaikea
Tässä seinä lisäeristetään Multipor-levyillä ilman höyrynsulkua.

Tässä seinä lisäeristetään Multipor-levyillä ilman höyrynsulkua.

Lisäeristys ilman höyrynsulkua

Ulkoseinät voi lisäeristää monella eri tavalla. Yleensä se kannattaa tehdä ulkopuolelta. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten moni on asentanut seiniensä sisäpuolelle lisää eristeitä, höyrynsulun ja kipsilevyn. Siitä on aiheutunut myöhemmin paljon home- ja sisäilmaongelmia.

Talon voi lisäeristää sisäpuolelta myös siten, ettei se aiheuta home- ja kosteusongelmia. Sen voi tehdä esimerkiksi Multipor-eristyslevyillä. .

Käytä Multiporia, kun lisäeristät ilman höyrynsulkua

Niin sanotut Multipor-eristyslevyt ovat täysin diffuusioavoimia ja epäorgaanisia. Se tarkoittaa, että home- ja lahottajasienet eivät tartu niihin. Levyt eristävät hyvin, mutta eivät vapauta ilmaan haitallisia yhdisteitä. Levyt sopivat hyvin esimerkiksi kellarin ja muiden kosteiden seinien lisäeristämiseen.

Multipor-levyt asennetaan ilman höyrynsulkua. Levyt imevät ja luovuttavat kosteutta huoneen ilmankosteuden vaihtelun mukaan, joten sisäilma pysyy aina hyvänä.

Multipor-levyjä on eripaksuisia. Suosittelemme 100 millin levyä, sillä se eristää kunnolla.

Levyjen käsittely

Kun levyt ovat paikallaan, ne pitää käsitellä. Käsittely koostuu laastista, verkosta ja toisesta laastikerroksesta, jotka muodostavat kovan, kestävän ja maalattavan pinnan.

On tärkeää, että seinän maalataan diffuusioavoimella maalilla, jotta Multipor-levyt voivat hengittää. Älä levitä seinään orgaanista tapettiliisteriä, sillä se on orgaanista ja hyvä kasvualusta homeelle. Älä liimaa seinälle mitään, mikä estää kosteuden siirtymisen seinään.

Lataa täydelliset ohjeet sisäpuoliseen lisäeristämiseen ilman höyrynsulkua

Voit ladata tältä sivulta artikkelin, jossa annetaan täydelliset ohjeet ulkoseinien lisäeristämiseen ilman höyrynsulkua. Voit lukea artikkelista muun muassa, miten valmistelet seinät, asennat levyt ja vedät johdot levyjen sisään.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Tarkista eristeesi hyvän sään aikana!

Oletko varma, että talosi on kunnolla eristetty? Vuotava talo voi aiheuttaa ison lämmityslaskun lisäksi suurta vahinkoa.

Huonosti eristetty talo voi aiheuttaa suuria kosteus- ja homeongelmia. Huonosti tehdystä lisäeristyksestä on valitettavasti paljon karmivia esimerkkejä. Lisäeristys voi aiheuttaa kosteusvahinkoja, joiden korjaaminen tulee kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa rakenteissa alkaa kasvaa mikrobeja, jotka ovat haitaksi sinun ja perheesi terveydelle.

Tarkista eristeet tarkastuskameralla
Eristeet ovat yleensä hankalasti tutkittavissa paikoissa kuten katossa, seinissä tai lattiassa. Sen vuoksi suosittelemme, että tarkistat eristeiden kunnon tarkastuskameralla. Näet paljaalla silmällä, onko eristeissä kosteutta tai sienikasvustoa. Voit tarkistaa myös, että eristeet on asennettu oikein ja niiden päällä on tuulelta suojaava levy, pahvi tai eriste.

Saat juuri nyt tarkastuskameran ja kaksi numeroa Tee Itse -lehteä.

Kyllä, kiitos: Näyttäkää minulle uusi Tech-Pro-tarkastuskamera!

VIDEO: Tästä näet, miten tarkastuskameraa käytetään: