Eristämistä varten on poistettava muutama tiili. Helpointa on irrottaa puskusauma meisselillä. Kun puskusauma on poistettu, tiilet voi irrottaa puukkosahalla, jossa on laastiterä. Jos puukkosahaa ei ole, tiilen voi irrottaa koko matkalta meisselillä.

Tässä esimerkissä seinä eristetään ikkunaan saakka, ja sitä varten poistetaan kaksi tiiltä alhaalta ja kaksi ylhäältä. Tällaisesta julkisivusta tiiliä on poistettava alareunasta noin metrin välein ja aina ikkunan alapuolelta.

Ylhäältä tiiliä poistetaan puolentoista metrin välein ja ikkunoiden väliltä.Tiilirunkoseinän eristämiseen käytetään puhalluskonetta. Puhalluskoneessa on iso säiliö täynnä eristettä sekä puhallin, jolla voi puhaltaa joko eristettä tai pelkkää ilmaa.

Tässä esimerkissä puhalletaan lasivillaa, mutta voit yhtä hyvin käyttää kivivillaa tai puukuitueristettä.Koneeseen on yhdistetty 20 metrin pituinen letku, ja kone toimii kauko-ohjauksella, jossa on pitkä johto.

Letkun päähän liitetään suutin, johon kiinnitettävän levyn avulla suutin tulee tiukasti kiinni seinään. Suuttimessa oleva kahva on aina eristyksen puhallussuuntaan. Näin siitä näkee aina, mihin suuntaan eristettä puhalletaan.

Kaukosäätimen ylimmästä kytkimestä käynnistetään ja pysäytetään ilman puhaltaminen, ja eristeen puhallus käynnistetään ja sammutetaan alimmasta. Koneen voi vuokrata eristeliikkeestä.

Eristäminen aloitetaan aina seinän alareunasta, alimman poistetun kiven kohdalta. Kun kone vähentää kierroksia, eristettä on puhallettu tarpeeksi. On aika siirtyä seuraavaan aukkoon.

Paras tulos saavutetaan puhaltamalla välillä pelkkää ilmaa, joka tiivistää eristettä, ja välillä ilmaa ja eristettä yhdessä. Koko seinä eristetään tällä tavoin. Kokonaisen talon eristämiseen kuluu pari päivää.