Teknisesti eristyskykyä mitataan niin sanotulla lambda-arvolla, jonka lyhenne on W/mk eli kuinka monta wattia energiaa pääsee metrin materiaalikerroksen läpi, kun lämpötilaero on yksi aste.

Lambda-arvo kertoo, paljonko lämpöä materiaalin läpi pääsee tunkeutumaan. Mitä pienempi lambda-arvo, sen parempi eristyskyky. On kuitenkin syytä muistaa, että lamda-arvo on riippumaton materiaalin paksuudesta.

100 millimetriä paksun levyn lambda-arvo on sama kuin 200 millimetriä paksun, samaa materiaalia olevan levyn. Tavallisen mineraalivillan lambda-arvo on sama, oli kyseessä sitten kivivilla tai lasivilla.

Arvo voi kuitenkin vaihdella yksittäisten tuotteiden välillä. Levyjen ja puhalluseristeiden lambda-arvossa on eroja. avalliset levyt eristävät paremmin kuin puhalluseriste, esimerkiksi mineraalivillan lambda-arvo on levyinä 0,037w/mk ja puhalluseristeenä noin 0,044 w/mk.

Vaihtoehtoisten eristeiden, kuten pellava- ja puukuitueristeiden lambda-arvo on noin 0,038, joka on kutakuinkin samaa luokkaa kuin mineraalivillan.

Eristeet joissa on alhainen lambda-arvo, ovat yleensä myös kalliimpia ja soveltuvat parhaiten paikkoihin joissa on vähän tilaa, sillä sellaisissa paikoissa, joissa on runsaasti tilaa, eristettä voi laittaa paksumman kerroksen.