Tässä käytetään eristeenä 100 millimetriä paksua alumiinifoliolla päällystettyä ja rautalankaverkolla vahvistettua mineraalivillamattoa, jollaista käytetään yleensä kuumien kohteiden, kuten lämmityskattiloiden, uunien ja savuhormien eristykseen.

Matot ovat melko raskaita ja hankalia käsitellä, joten työhön tarvitaan mieluiten kaksi. Aluksi matto leikataan niin, että se sopii kaltevaan savuhormiin. Sitä varten rautalankaverkko on leikattava peltisaksilla tai leikkuupihdeillä, minkä jälkeen maton voi leikata eristeveitsellä.

Kun maton alareuna on sopivasti, se kiinnitetään kietomalla rautalanka naulan ympärille. On tärkeää, että eristematto tulee tiukasti savuhormia vasten. Nuohoojan on päästävä tyhjentämään tuhkaluukku, joten sitä varten leikataan aukko.

Kannattaa mitata ja merkitä ennalta, kuinka paljon seuraavaa rullaa pitää leikata, jotta se sopii savuhormiin, koska leikkaaminen sujuu helpoiten lattialla ennen kiinnittämistä.

Sitten lyödään pari naulaa, joihin rautalangan voi kiinnittää, ja sen jälkeen asetetaan toinen matto paikalleen. Taas on leikattava aukko tuhkaluukkua varten, joten aluksi mitataan, kuinka pitkälle luukku ulottuu ja sitten leikataan rautalankaverkkoa ja sen jälkeen mattoa.

Tuuletuskanavan takia mattoa ei voi kietoa koko savuhormin ympäri. Siksi se on eristettävä kahdelta suunnalta. Siinä on oltava huolellinen, että eristematot tulevat täysin kiinni toisiinsa.

Jos eristettä jää yli, siitä voi leikata luukkuun sopivan kappaleen, niin että sekin on eristetty ja samalla se on helppo avata. Hormin eristäminen pienentää lämmönhukkaa ja tulipalon vaaraa.