Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tehokas eristys

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos leikkaat eristeet tarkasti ja asennat ne oikein, säästät paljon lämmityskuluissa. Jos lisäksi suojaat eristeitä tuulensuojalla, voit nostaa talosi eristystehokkuutta jopa 10 prosenttia tuulisina päivinä. Näytämme, miten saat eristeistäsi suurimman hyödyn.

TEE NÄIN

1.
Jos asennat eristeet vakaalle alustalle, ne on helpompi leikata suoraan ja myös reunoista tulee suorat. Käytä nivelmittaa ja terävää villaveistä.

2.
Kun eristät yläpohjaa, uloimmat eristelevyt on usein leikattava reunoiltaan viistoon. Saat viillosta tarkan, jos ensin työstät kaavan, jossa kulma on oikea, ja sahaat sen mukaan.

3.
Eristitpä pystyyn tai vaakaan. asenna eristeitä aina useampi kerros – ja aina limitetyin saumoin, jotta kohtia, joista lämpö pääsee katoamaan (kylmäsiltoja) tulee vähemmän.

4.
Eristeet on asennettava yläpohjassa tiiviisti kannattimia ja palkkeja vasten. Pienikin rako hävittää lämpöä. Eristeitä ei saa puristaa paikalleen, sillä ilmavasti asennettu materiaali eristää parhaiten.

VINKKI: PERUSTUKSEN ERISTÄMINEN

Perustukset valetaan styroksilevyille tai kiinteälle eristepohjalle, jos perustukseen asennetaan lattialämmitys. Styroksi- tai eristelevyt asennetaan aina useampaan kerrokseen ja saumat limitetään kerroksittain. Jos saumoja ei limitetä, osa lattialämmöstä katoaa maaperään perustan alle. Styroksilevyt sahataan tarkkaan mittaan, eristelevyt voi sahata villaveitsellä.

LUE LISÄÄ: Tarkastuskamera

ERISTÄ RULLILLA, JOTKA EIVÄT KUTITA

Jos ostat eristerullia levyjen sijaan, vältät muutaman sauman, josta lämpö voi kadota. Eristerullia valmistetaan myös materiaalista, joka ei kutita (Knauf Ecoblanket). Ne voi rullata paikalleen ilman hansikkaita. Työ kuitenkin pölyää aika lailla, joten työskenneltäessä kannattaa edelleen käyttää hengityssuojainta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin