TEE NÄIN:
1. Jos asennat eristeet vakaalle alustalle, ne on helpompi leikata suoraan ja myös reunoista tulee suorat. Käytä nivelmittaa ja terävää villaveistä.
2.Kun eristät yläpohjaa, uloimmat eristelevyt on usein leikattava reunoiltaan viistoon. Saat viillosta tarkan, jos ensin työstät kaavan, jossa kulma on oikea, ja sahaat sen mukaan.
3. Eristitpä pystyyn tai vaakaan. asenna eristeitä aina useampi kerros – ja aina limitetyin saumoin, jotta kohtia, joista lämpö pääsee katoamaan (kylmäsiltoja) tulee vähemmän.
4. Eristeet on asennettava yläpohjassa tiiviisti kannattimia ja palkkeja vasten. Pienikin rako hävittää lämpöä. Eristeitä ei saa puristaa paikalleen, sillä ilmavasti asennettu materiaali eristää parhaiten.

LUE LISÄÄ: Infrapunalämpömittari - mittaa lämpötilat kaikilta pinnoilta

VINKKI: PERUSTUKSEN ERISTÄMINEN

Perustukset valetaan styroksilevyille tai kiinteälle eristepohjalle, jos perustukseen asennetaan lattialämmitys. Styroksi- tai eristelevyt asennetaan aina useampaan kerrokseen ja saumat limitetään kerroksittain. Jos saumoja ei limitetä, osa lattialämmöstä katoaa maaperään perustan alle. Styroksilevyt sahataan tarkkaan mittaan, eristelevyt voi sahata villaveitsellä.

ERISTÄ RULLILLA, JOTKA EIVÄT KUTITA

Jos ostat eristerullia levyjen sijaan, vältät muutaman sauman, josta lämpö voi kadota. Eristerullia valmistetaan myös materiaalista, joka ei kutita (Knauf Ecoblanket). Ne voi rullata paikalleen ilman hansikkaita. Työ kuitenkin pölyää aika lailla, joten työskenneltäessä kannattaa edelleen käyttää hengityssuojainta.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ: Tuulensuojapahvi parantaa eristystehokkuutta 10 %