Näin paljon puu lämmittää

Useimmat tietävät, että toiset puulajit palavat pidempään ja antavat enemmän lämpöä kuin toiset. Esimerkiksi koivun paloarvo on monen mielestä parempi kuin kuusen, mutta tämä ei pidä paikkaansa.

Jos näiden kahden puulajin kosteuspitoisuus on lähtökohtaisesti sama, niiden paloarvot ovat hyvin samanlaiset, kun polttoa arvioidaan kiloissa. Itse asiassa kuusen paloarvo on jopa hieman koivua parempi.

Puulajien välinen ero ei siis ilmene paloarvossa, vaan puun tiheydessä. Koska koivu on painavampaa kuin kuusi, koivukuutiosta saa enemmän lämpöä kuin kuutiosta kuusipuuta. Isosta kuusesta saa siis saman lämpömäärän kuin pienemmästä koivusta.

Toimitus suosittelee: Ovatko polttopuusi tarpeeksi kuivia?

Polttopuiden kosteusprosentin pitäisi laskea alle 18:n, ennen kuin niitä käytetään lämmittämiseen. Muuten puut eivät pala tarpeeksi kuumasti. Märkä puu savuaa enemmän kuin kuiva, ja noki tarttuu hormin sisäpintaan. Se voi johtaa hormipalon syttymiseen.

Siksi suosittelemme, että tarkistat puiden kosteusprosentin ennen lämmittämistä. Varmin tapa on käyttää kosteusmittaria.

JUURI NYT: Saat 2 numeroa Tee Itse -lehteä ja kuusitoimisen yleistunnistimen vain 14,90 eurolla. Säästät 57,30 euroa!

Kyllä kiitos: Näyttäkää tarjous minulle NYT!

Täältä voit katsoa videon kuusitoimisen yleistunnistimen toiminnoista